Cardinals tar emot Chiefs i preseason game 2. Notera att det enkom är tre matcher i årets preseason, vilket innebär att game 2 är relevant för att testa sina starters över en lite längre tid i matchen. Cardinals HC Kingsbury har inte berättat hur han kommer matcha sina spelare ännu, men räkna med minst en halvlek för de bättre spelarna. Respektive lags QB1 kommer inte spela mer än max ett par snaps. De kommer sparas. Det innebär att Cardinals Murray och Chiefs Mahomes kommer bli en non-factor i den här outingen. Därför har jag gnuggat lite runt de quarterbacks som finns kvar att välja på i respektive lag och min idé är att Chiefs vinner den här outingen, men att det blir ganska tajt.

Jag kommer spela Chiefs -3 till oddset 1,91 hos Nordicbet .com.

Värt att notera:

1. Chiefs har en "win-now" trupp. De har kanske ligans bästa QB i Mahomes, kanske ligans bäste TE i Kelce, kanske ligans snabbaste WR i Hill. Chiefs måste vara en stark kandidat till Super Bowl-final i år från AFC. Inför årets säsong har laget gått all in på att förstärka fjolårets svaghet dvs. den offensiva linan. De har adderat toppspelare som Orlando Brown, som Joe Thuney för att nämna några och sedan har de plockat in rookies i form av monstret Trey Smith som RG och en av de bättre centrar som fanns i årets draft; Creed Humphrey. Chiefs kommer bli svårslagna i år; sanna mina ord.

2. Inför den här outingen kommer vi som sagt att få se fler starters än senast. Det Chiefs har som inte Cardinals har är djupet i sin trupp och framförallt en relativt stark QB-backup i form av Chad Henne. Nu tror jag att QB3 och 4 dvs Gordon och Buechele får spela en del, men Henne kommer testas. Det borde innebära mer positiva yards framåt än Cardinals QBs även om QB2 Colt McCoy är duglig. Jag säger fördel Chiefs här.

3. Snacket från training camp har berättat om två spelare som verkligen levt upp sin "hype" innan draft day och det är framförallt Smith och Humphrey. Tongångarna från Chiefs camp berättar att management är löjligt nöjda över dessa två game changers. Vi fick se en hel del av Smith, när han sköljde över 49ers spelare i game 1. Center Humphrey har inte gjort ett fel till dags dato och det kommer betala sig positivt för Chiefs under årets resa mot Super Bowl.

4. Cardinals då? Som sagt; de är inte i "win-now-mode", däremot har de säkerställt riktigt bra spelare i offensiven som i defensiven. De kommer bli ett slutspelslag, men frågan är hur långt de räcker därifrån? Idag är jag övertygad om att de kommer testa flera av sina spelare initialt; allt för att få känna på hur nära säsongsstart de är.

Speltipsen har rullat på bra under preseason hittills och det känns riktigt stabilt. Patriots underspel igår kändes riktigt skönt att sätta. Som sagt; Chiefs är det bättre laget och jag kommer spela Chiefs -3 till oddset 1,91 hos Nordicbet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip