I spanska andradivisionen, La Liga 2, är klassiska Espanyol givna favoriter till att vinna mot bottenlaget Castellon på Nou Estadi Castàlia. Det råder ingen tvekan om att Espanyol storsatsar på att komma tillbaka direkt till toppdivisionen efter att ha blivit degraderade förra säsongen. Allting tyder på att Espanyol, som fortfarande spelar som ett La Liga lag, kommer att lyckas med uppgraderingen. Ingenting talar för att Castellon, som precis har fått näsan ovanför vattenytan, ska sätta några käppar i hjulet.

I och med att Castellon lyckades spela mållöst senast mot ett annat bottenlag, Lugo, klättrade de upp ur nedflyttningszonen. Castellon ska ha beröm för att ha försvarat sig väl och för att ha tagit vara på en gynnsam lottning och plockat poäng på sistone mot en hel del sämre lag. Till denna match har Castellon ett avbräck i mittlåset då Carlos Delgado blev utbytt efter en halvtimme mot Lugo, på grund av skada. Senast och den enda gången Castellon mötte Espanyol blev det en förlust med 0 - 2 i Barcelona.

I mitt tycke är Espanyol ett nummer större än samtliga lag i divisionen, även om de ligger på en andra plats med 3 poäng upp till Mallorca. Espanyol har lyckats behålla de flesta av sina rutinerade spelare och tagit in några lovande talanger, i syfte att återvända direkt till La Liga. Efter 30 spelade omgångar har de nätat flest gånger av alla. De visade ett prov på detta i senaste matchen det fyra olika målskyttat nätade i 4 - 0 vinsten mot Logrones - som för övrigt har en poäng fler i tabellen än Castellon.

I Espanyol vilades senast skyttekungen Raul de Tomas och ändå blev det en storseger med olika målgörare. Det är så klart väldigt imponerande, men inte så konstigt när man tittar på vilka meriterade La Liga spelare som finns i truppen. Även försvaret har hållit La Liga klass, med 20 insläppta mål totalt, där bara tabellettan Mallorca har släppt in några färre mål. Med en seger över Castellon går Espanyol upp på första platsen, då Mallorca spelar några dagar senare, och det tippar jag blir fallet här.

Därmed lägger jag ett spel på en rak Espanyol seger i matchen.

Speltips Castellon - Espanyol:
2 - odds 1.72 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från LaLiga.com - Castellon:
Oscar Whalley, Iago Indias, Rafa Galvez, Rene Krhin, Adrian Lapena, Marc Mateu, Yann Bodiger, Josep Sene, Jorge Fernandez, Jonathan Soriano & Jamelli.

Preliminär startelva från LaLiga.com - Espanyol:
Diego Lopez, Oscar Gil, Fernando Calero, Leandro Cabrera, Adria Pedrosa, Sergi Darder, Keidi Bare, Adrian Embarba, Oscar Melendo, Javier Puado & Raul de Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip