Strulklubben Catania hoppas kunna resa sig igen. Här är en viktig match för att haka på topplagen i Serie C.

Senaste möten
Vibonese - Catania 0-1
Vibonese - Catania 1-1
Catania - Vibonese 2-1

SERIE C - GRUPP C
12. Catania 12 4 4 4 22:21 16
19. Vibonese 12 1 6 5 8:15 9

Catania hemma
5 2 1 2 11:10 7

Formen
V, O, O, V, O

Senaste match
Citta di Campobasso - Catania 4-4

Sala - Claiton, Zanchi (utvisad), Calapai, Monteagudo, Rosaia, Greco, Maldonado, Ceccerelli, Russini, Moro

Vibonese borta
5 0 3 2 1:3 3

Formen
O, V, O, F, O

Senaste match
Vibonese - Monopoli 1-1

Mengoni - Vergara, Risaliti, Mahrous, Cattaneo, Tumbarello, Basso, Sorrentino, Senesi, Spina

Det har varit några stökiga år för Catania. Den gamla fina klubben på Sicilien har åkt dit för matchfixning, haft ekonomiska svårigheter och tvångsnedflyttats. Verkligheten är numera i Serie C där man förra säsongen slutade på en ljummen tolfteplats. Den här säsongen hoppas Catania och deras hårt prövade supportrar på lite mer än så. Efter en svag period så ser Catania allt bättre ut. Tre segrar och tre kryss på sina sex senaste matcher där man slog Monterosi Tuscia med 4-1 på bortagräs och 4-4 borta mot Citta di Campobasso nu senast. Detta efter att Catania vänt 1-3 till 4-3 och tappat in 4-4 ett par minuter från slutet. Kanske hade det inte hänt om inte Zanchi åkt på ett rött i minut 76. Hur som haver så är Catania tillbaka hemma på Sicilien för att spela på hemmabana mot Vibonese som ligger näst sist i Serie C - grupp C med blott nio poäng på tolv matcher. Laget har haft ofantligt svårt framåt vilket målskillnaden på 8-15 vittnar om.
Vibonese kommer från två poäng på sina tre senaste matcher. 0-0 borta mot Messina, torsk 1-3 hemma mot Palermo och senast 1-1 hemma mot Monopoli.
Jag tycker att det här är ett motstånd som Catania ska kunna städa av, inte minst på hemmaplan, i kampen om hänga på laget i toppen, där detta blir en viktig match.

SPELTIPS
Jag spelar Catania att vinna till 1.66 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip