På Estadio de Balaídos ska pånyttfödda Celta Vigo ta emot mästarna Barcelona i en La Liga match. Marknaden har imponerats av Celta Vigos senaste framgånger och jag likaså. Dock inte till den nivå att jag är enig i den stora oddshöjningen som har kommit på Barcelona som slutsegrare av matchen. De flesta spelbolagen öppnade vinnaroddset på cirka 1.50 och har som mest gått upp hela tjugo punkter på Barcelona - som är tvungna att vinna detta möte för att haka på Real Madrid i toppen av tabellen.

Det råder ingen tvekan om att Celta Vigo har underpresterat hela säsongen. Laget har bytt tränare till Oscar Garcia, som också fick en tuff start men nu har vändningen äntligen kommit. Nu spelar Celta Vigo lika starkt som de är på pappret. Vändningen kom i 6 - 0 matchen hemma mot Alaves, där gästerna drog på sig ett rött kort tidigt. Celta Vigo imponerade även i nästa match, som de vann borta mot Real Sociedad. Men det ska också sägas att Alaves och Real Sociedad är två lag som sliter med formen.

Det gör inte Barcelona, som ännu inte har släppt in något mål sedan omstarten. De fyra matcherna efter det långa uppehållet har slutat med 4 - 0 bortaseger mot Mallorca, 2 - 0 hemmaseger mot Leganes, mållöst i Sevilla och senast blev det 1 - 0 hemma mot Athletic Bilbao. I samband med det mållösa mötet mot Sevilla tappade Barcelona första platsen till Real Madrid, som inför omgången också har 68 poäng. För att Barcelona ska vara med och kriga om La Liga titeln måste de vinna matchen.

Även om Celta Vigo har hittat formen och spelar äntligen som ett lag så är Barcelona fortfarande klasser bättre. Då hemmaplans fördelen inte betyder väldigt mycket dessa dagar anser jag att den stora oddsökningen på Barcelona är överdriven. Barcelona vinner denna match betydligt oftare än vad marknaden föreslår och därför spelar jag på en rak bortaseger.

Celta Vigo har ett nytt avbräck då ordinarie mittfältaren Fran Beltrán (23/0) drog på sig ny skada senast, även ytterbacken Lucas Olaza (29/1) är ny på skadelistan, även ytterbacken på andra kanten saknas; Hugo Mallo (22/0). Sedan tidigare saknas Sergio Álvarez (2/0) och Juncà (3/0).
Barca? Avstängning stör Busquets (27/2).

Speltips Celta Vigo - Barcelona:
2 - odds 1.70 hos Casumo , Bethard & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ruben Blanco, Joseph Aidoo, Jorge Saenz, Nestor Araujo, Kevin Vazquez, Brais Mendez, Okay Yokuslu, Denis Suarez, Jacobo Gonzalez, Fedor Smolov & Iago Aspas.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Nélson Semedo, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Ricard Puig, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Lionel Messi, Luis Suarez & Ansu Fati.
---

This is the stats tab
This is the post tip