Omgång 16 av den spanska La Liga inleds på Municipal de Balaidos där Celta Vigo tar emot Leganes. Hemmalaget är favoriter till seger, till en bit under dubbla pengar och ska bara vinna detta möte. Båda lagen har en bra form. Dock är Celta Vigo det bättre laget, som är svårslagna hemma och som har två starka segrar i ryggen. För Leganes del blev lagets kanske viktigaste spelare utvisad i slutsekunderna och därmed ett stort avbräck. Det mesta talar för en rak Celta Vigo seger i detta möte.

Efter en tveksam inledning på säsongen har Celta Vigo hittat en balans i laget, där flera spelare har blivit viktiga för teamet. Bland annat är det inte längre bara Iago Aspas som gör mål, utan även kollegan Maxi Gomez på topp, samt att mittfältarna Okay Yokuslu och Brais Mendez också gjorde mål i den senaste 3-2 vinsten borta mot Villarreal. I den matchen spelade Celta Vigo riktigt bra, där anfallsspelet utmärkte sig. I ligamatchen innan, hemma mot Huesca, gjorde Iago Aspas matchens båda mål.

Förra årets möte mellan Celta Vigo och Leganes, på Municipal de Balaidos, slutade 1 - 0 till Celta Vigo, där Iago Aspas gjorde matchens enda mål. Han är i toppform och kommer att utmana Leganes defensiv, i synnerhet när lagets viktigaste defensiva mittfältare, Ruben Perez, är avstängd. Han har spelat samtliga 15 ligamatcher och drog på sig ett direkt rött kort i den senaste hemmamatchen mot Getafe. I den matchen log Leganes under men kvitterade till 1 - 1, vilket också blev slutresultatet. Även ytterbacken Allan Nyom drog på sig ett gult kort och missar mötet på grund av avstängning.

Leganes befinner sig på en 16:e plats i tabellen, efter en uppryckning på slutet. De kommer till mötet utan att ha förlorat de fem senaste ligamatcherna. Då har de dock mött motståndare som Getafe, Valladolid, Alaves, Girona och Atletico Madrid (hemma). Den sviten kommer att brytas och det blir med stor sannolikhet mot Celta Vigo, som har kommit igång med målskyttet på allvar. Det blir oerhört svårt för Leganes att hålla tätt bakåt och det tycker inte jag att marknaden riktigt visar oddsmässigt.

Till en rak seger på Celta Vigo erbjuds 1,88 i odds, vilket är av värde i mitt tycke, då Celta Vigo är det bättre laget, har hemmaplans fördel, gör massvis av mål och Leganes saknar en nyckelspelare i den defensive mittfältaren Ruben Perez. Därmed blir det ett spel på en Celta Vigo vinst. Oddset hittas hos MrGreen , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Celta Vigo: Ruben Blanco, David Junca, Nestor Araujo, David Costas, Hugo Mallo, Brais Mendez, Jozabed, Okay Yokuslu, Sofiane Boufal, Maxi Gomez & Iago Aspas.

Bekräftad startelva Leganes: Ivan Cuellar, Jonathan Silva, Dimitrios Siovas, Kenneth Omeruo, Unai Bustinza, Juanfran, Gerard Gumbau, Mikel Vesga, Oscar, Guido Carrillo & Youssef En-Nesyri.
---

This is the stats tab
This is the post tip