Nyårsafton bjuder på ett botten-mot-toppen möte i Austalien, i högsta divisionen, där jumbon Central Coast Mariners möter tabellettan (inför omgång 10) Perth Glory. Av någon oförklarlig anledning har oddset på bortalaget stigit sedan marknaden öppnade upp på cirka 1,60 på Perth och är nu uppe nästan femton punkter. Då det är enorma klasskillnader mellan lagen och Perth borde vinna ett sådant möte minst två gånger på tre försök uppstår därmed ett stort värde på en rak bortaseger.

Mariners är överlägset det sämsta laget i A-League. De har ännu ingen seger i ligan på nio spelade matcher. Hemma har de spelat fyra matcher, där de har en oavgjord mot Melbourne City (1 - 1), som var den första hemmamatchen för säsongen - sedan dess har det blivit tre förluster i rad, mot Adelaide 0 - 3, Sydney 1 - 2 och senast Newcastle United Jets med 1 - 2. Med 20 (!) insläppta mål på nio matcher är Mariners det laget som har släppt in flest mål i ligan och mot alla motståndare.

Så det kommer inte bli någon lättare uppgift när de tar sig an laget som har samlat ihop flest poäng hittills. En av anledningar är att Perth är sjukt starka defensivt, där de är det laget som har släppt in minst mål bakåt (tillsammans med Melbourne City, som också ligger på 9st insläppta mål). Framåt öser de på och det går inte en match utan att Perth gör minst ett mål. Det kommer de att göra även i detta möte, samt lyckas försvara sig väl, mot ett uddlöst lag som Mariners är i nuläget.

Den enda möjliga förklaringen som jag kan komma på till oddsökningen på Perth är att de kommer till mötet från en 1 - 2 förlust hemma mot Sydney, där Perth hade bollinnehavet med 61 % och ägde matchen. Det kommer Perth att göra även när de ska möta slagpåsen Mariners, som har sju förluster i rad, så Perth ska i mitt tycke vara stora favoriter till seger. Med tanke på alla dessa förutsättningar finner jag ett värde i oddset 1,74 på att Perth slår Mariners och lägger ett spel på en rak tvåa.

Oddset 1,74 finnes hos FastBet .

---
Preliminär startelva Mariners: Adam Pearce, Matthew Millar, Antony Golec, Kye Rowles, Jack Clisby, Andrew Hoole, Michael McGlinchey, Aiden O'Neill, Mario Shabow, Matt Simon & Connor Pain.

Preliminär startelva Perth: Liam Reddy, Tomislav Mrcela, Dino Djulbic, Shane Lowry, Ivan Franjic, Juande, Jake Brimmer, Neil Kilkenny, Jason Davidson, Christopher Ikonomidis & Andy Keogh.
---

This is the stats tab
This is the post tip