Mittveckan i Premier League bjuder på ett hett derby mellan Chelsea och Arsenal.
Mitt speltips: Rak hemmaseger till 1.75 hos Casumo .

Arteta har definitivt lyft Arsenal sedan han kom in. Till viss del i alla fall. Så mycket det går med nuvarande trupp. Stundtals har spelet sett bra ut, men laget har inte orkat med en helgjuten insats över 90 minuter vid något tillfälle:
- Förra veckan kördes Palace över första halvtimmen för att sedan bjudas in i matchen.
- I helgen tog Arsenal ledningen hemma mot Sheffield United, men orkade inte hålla ut och kvitteringen var i slutändan rättvis.

Kunde vunnit bägge matcherna, men blev bara två poäng och ingen boost inför framtiden. Tyvärr är den nuvarande truppen inte topp sex-material. Särskilt inte när tänkta nyckelspelare/starters som Aubameyang, Tierney, Kolasinac, Bellerin, Holding och Chambers saknas. Att Aubameyan är avstängd är ett blytungt avbräck, övriga på frånvarolistan gör främst att det knappt finns en bänk eller något att rotera med. Jobbigt när det bara är två vilodagar mellan matcherna. Bänken senast skrämde ingen och Arteta gjorde bara ett byte trots att Arsenal nog väldigt gärna ville göra 2-1 i slutet. Arsenal kommer nog bli allt bättre under Arteta och i vissa matcher kommer det säkert se riktigt bra ut. Men det kommer krävas två-tre transferfönster innan Arsenal är ett topplag i Premier League över tid.

Chelsea åkte på en tung förlust uppe i Newcastle i helgen. Tycker dock insatsen var helt okej och de borde vunnit sett till målchanserna som skapades. Hade det tungt i december med en del förluster men tycker de gjort ett par bra insatser senaste veckorna. Formen är kanske inte på topp, men lite på g är Chelsea allt. Vann med 2-1 mot Arsenal för ett par veckor sedan när lagen möttes på Emirates. Låg länge under men bjöds in i matchen via en brutal Leno-tavla. Tycker dock Chelsea var det klart bättre laget från minut 30 där. När Jorginho byttes in efter en halvtimme tog Chelsea tag i taktpinnen, hade nästan all boll och tillät Arsenal skapa ytterst lite.

Arsenal har väldigt svårt att skapa målchanser för dagen, att Aubameyan saknas gör inte saken lättare. Kan se Arsenal göra max ett mål här. Även om defensiven blivit bättre så är det svårt att se laget hålla tätt mot de bästa lagen i ligan. Sen undrar jag hur en sån som Luiz (bra senaste veckorna, men extremt mycket upp och ner) kommer agera när han återkommer till Stamford Bridge. Känns som vad som helst kan hända.

2-0/1 känns det som här.

Speltips: 1 - odds 1.75 hos Casumo .

This is the stats tab
This is the post tip