5:e omgången av FA-cupen rulla igång denna fredagkväll och bjuder på två matcher. En av dem är Chelsea - Hull City, där matchen kommer något dumt för ena laget samtidigt som en svensk förhoppningsvis kan briljera för det andra!

Chelsea blandar och ger just nu, man vet inte riktigt vart mar har Antonio Contes bygge i blått. Kvällens motstånd har Chelsea dock full pott mot i de sex senaste matcherna. Talar det för en klar seger? Inte så säker på det.

Chelsea studsade tillbaka från två raka ligaförluster mot Bournemouth hemma och Watford borta (0-3 & 4-1) i den senaste matchen. Ligans sämsta lag besegrade med hela 3-0 på Stamford Bridge efter mål av Hazard x2 och Moses. Tycker inte riktigt att resultatet där speglade helhetsbilden utav matchen men hemmalaget i blått höll WBA undan.

Svårt att sia om laguttagningen här. Alvaro Morata kom tillbaka tidigare än förväntat då spanjoren hoppade in i 63:e minuten mot WBA. Nästa vecka väntar Barcelona i Champions League och jag tror inte att Conte vill ta för stora risker här mot Hull. Dödsviktig match i CL!
Tror därför att Giroud kliver in på en startplats. Han kommer allt närmare sitt första mål i blåa tröjan, men nära skjuter ingen... Klassiskt Giroud-slit, får inte riktigt till det i den sista touchen. På huvudet vet vi ju alla att han är livsfarlig, så möjligtvis dags i kväll?

Hull besegrade Nottingham Forest i 4:e rundan, lottades mot ett tufft motstånd här. Har det även tufft i ligan. Borde ha bättre placering sett till spelarmaterialet. Ligger tre poäng från nedflyttningsplatserna i Championship, efter en otroligt viktig seger mot just Nottingham Forest senast på bortaplan. Sebastian Larsson kanske kan hjälpa laget till en bragd här...? Njae, tveksamt va?

Hull vann senast på bortaplan med 0-2 efter en stark insats. Chelsea har varit ojämna på senare tid. Tror fokuset ligger på match i Champions League nästa vecka. Den är otroligt viktig för Contes överlevnad i laget. Därav en tajt match i kväll där reservbetonat Chelsea går segrande efter 2-0.

SPEL: U3 mål asian till 1.95 (pengarna tillbaka vid tre mål)
1.95x hos Bethard – 1/5 units

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip