Chiefs vs Bengals i en grymt sevärd match. Den här matchen är i mitt tycke svårare att bedöma än Eagles vs Niners.

Allt fokus har hamnat på Chiefs Mahomes ”fot” och det är naturligt. Mahomes måste vara på topp för att Chiefs skall vinna matchen.

Bengals är ingen bluff och har verkligen steppat upp på slutet. Bills var chanslösa senast och Bengals QB Joe Burrow har sett fullfjädrad ut.

Det är dock inte lätt att vinna på Arrowhead, vilket gör att jag kommer gå på Chiefs i den här tuffa matchen.

Jag spelar Chiefs -1,5 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Lagen har mötts 32 gånger i karriären och Bengals är 18-14. Sedan 2008 är Bengals 7-1 och Burrow är 3-0. Värt att notera.

2. Chiefs är nr 1 gällande offense; poäng per match, poäng per spel och yards per spel.

3. Chiefs har inte tillåtit +21 first downs eller över 350 yards i en match sedan i december. De har under samma tid totalt 10 takeaways (de senaste sex matcherna).

4. Två bra defenses i den här outingen också; icke att förglömma. En som Chris Jones; kanske en av ligans bäste ”pass rushers” måste ha en briljant afton för att få Bengals Joe Cool en aning stressad. Jones har 15,5 sacks den här säsongen.

5. Bengals har snittat på 28 poäng framåt över de fem senaste bortamatcherna. Det är inte kattskit.

6. Mahomes fot blir kvällens ”focal point”. Är han 75% blir det stentufft för Chiefs. Jag är övertygad om att Chiefs, ursäkta en yngling, kommer sätta ner ”foten” direkt från start och vara aggressiva och samtidigt testa Mahomes status.

7. Bengals offensiv med ässet Chase är ingen lek, Chiefs passing defense är dock klart bättre än Bills. Kolla gärna ett sidospel på en Joe Burrow interception.

En fräsch Mahomes och Chiefs kommer vinna. Jag spelar Chiefs-1,5 till finfina oddset 1,90 hos bet365 .com.

Det lag som vinner den här matchen tror jag kommer vinna Super Bowl!

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip