Andra semifinalen i Copa America spelas mellan Chile och Peru. Vinnaren ställs mot Brasilien (som vi rekade in i går natt).
Mitt speltips i matchen: Chile vinner. Rak seger alltså. Finns till bra odds hos SpeedyBet eller bet365 ,

Får vi en reaktion på 0-0-orgien vi såg i kvartsfinalerna? Jag är inne på det. Bägge lagen gick in i sin respektive kvartsfinal som underdogs. Att de då var rätt så nöjda med 0-0-matchbilder är inte så konstigt. Tror det här kan bli lite mer öppet, trots att det är semifinal.

Håller Chile som det något bättre laget:
Tycker de var något bättre än Colombia i en tajt kvartsfinal (fick bland annat två bortdömda mål). Inte så mycket att säga om gruppspelet där de rättvist avfärdade Japan och Ecuador, medan de föll mot ett starkt Uruguay i en jämn match. Rutinerade rävar som Sanchez, Vargas, Vidal m.fl. har sett oväntat bra ut tycker jag. Är vana vid att vara långt framme i den här turneringen, då de jagar sin tredje raka titel.

Får inför den här matchen en extradags vila jämfört med Peru, vilket såklart är ett plus när matcherna kommer tätt och bägge har 120 minuter i benen.

Att Peru gick vidare mot Uruguay var otroligt bra betalt för deras del. Tillbakatryckta som de var skapade de knappt någonting alls och hade noll skott på mål. Uruguay fick tre mål bortdömda och var klart bättre. Ofta har jag gillat det jag sett av Peru, men i den här turneringen har deras resultat mot riktigt bra motstånd oroande:
Rimliga 0-5 i röven mot brassarna.
0-0 mot Venezuela.
Och så då 0-0 mot Uruguay.

Noll gjorda mål framåt alltså. Visserligen två nollor, men mot exempelvis Uruguay var det med viss flytväst på. Så jag är inne på att de är något snäpp bakom de bästa sydamerikanska lagen när det är skarpt läge. Saknar skadade Farfan, vars rutin jag tror hade behövts i en sån här stormatch.

Jag håller Chile som det något bättre laget. Känslan är att de har fler matchvinnare och större rutin från den här typen av matcher. En extradags vila gör inte saken sämre. Mot ett Peru som inte imponerat mot riktigt bra mostånd ska de ha bra chans.

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip