Veckans feg-dubbel satt och jag gör därför ett nytt försök idag då jag tycker mig ha hittat två säkra vinnare i Manchester City och Arsenal. City möter Fulham i Premier och Arsenal ställs mot Birmingham i finalen av ligacupen.

Normalt sett skulle det finnas en del tveksamheter kring de här matcherna då båda lagen har ett tufft spelprogram och Arsenal inte brukar bry sig om ligacupen. Idag tror jag dock att favoriterna håller och spelar en dubbel med City och Arsenal.

Manchester City - Fulham
City har ett oerhört tufft spelschema men det är något man får vänja sig vid om man vill bli en riktig storklubb. City spelade så sent som i torsdag men då den matchen var avgjort redan efter 20 minuter tror jag inte att den sitter för mycket i benen.

Av alla matcher City ska spela tror jag att de kommer prioritera Premier League. Huvudmålet är fortfarande att kvala in till nästa säsongs Champions League och då City jagas av Chelsea och Tottenham har de inte råd att slappna av. Oddset på City stiger hela tiden och det tackar vi för på samma sätt som när Chelsea mötte FCK i veckan.

City saknar Micah Richards, James Milner, Nigel de Jong och Adam Johnson. Det är även troligt att Vincent Kompany missar matchen då han är tveksam till spel.

Fulham saknar Bobby Zamora, Steve Sidwell, Phllippe Senderos och Diomansy Kamara.

Även om Mark Hughes gärna vinner på the Eastlands tror jag att Citys klass kommer fälla avgörandet. De är helt enkelt för bra för Fulham och då vi nu erbjuds ett riktigt bra odds är det bara att slå till.

Matchstart 16.00
TV: Viasat Sport/Viasat Fotboll

Arsenal - Birmingham
Normalt sett bryr sig inte Wenger om ligacupen och det brukar vara reservlaget som får representera Arsenal i Carling Cup. Det brukar gå ganska bra ändå då många andra klubbar har samma inställning till Ölcupen. Nu har vi dock ett annat läge då Wenger och Arsenal är oerhört trötta på att höra att de inte har vunnit en titel på många år och jag tror inte att Wenger lämnar något åt slumpen den här gången. Arsenal kommer spela med bästa tänkbara lag i eftermiddag.

Arsenal saknar Fabregas och Walcott. I övrigt ser det ganska bra ut och man kan ställa upp med spelare som Nasri, Arshavin, Wilshere och Van Persie.

I Birmingham är förre Arsenal-spelaren Alexander Hleb, Liam Ridgewell och Marting Jiranek tveksamma till spel och kommer testas sent. I övrigt ser det ganska bra ut förutom att David Bentley är cup-tied då han spelat för Tottenham i ligacupen under säsongen.

Arsenal är det klart spelskickligare laget och har dessutom vunnit båda ligamötena mot Birmingham den här säsongen. Trots att Arsenal har ett mycket tufft spelschema tror jag att de kommer satsa hundra procent på den här matchen för att får slut på snacket om att de inte vinner några titlar. Bra vinstchans för Arsenal.

Matchstart 17.00
TV: Viasat Fotboll/ bet365 Livestreaming

Spel: Dubbel med City och Arsenal till oddset 2.32 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip