2/2 speltips satt i nattens Leagues Cup. Är det några man kan lita på i sånna sammanhang så är det dem mexikanska topplagen som är vana att leverera när prestige vs MLS-lagen står på spel. Fint så!

Inatt är det dags för ett tredje mexikanskt topplag att spela. Jag tycker personligen att det är fyra lag som sticker ut gentemot övriga i Liga MX. Dessa är Monterrey, Tigres, Leon och Club America.

Sistnämnda America såg ut att gå mot ligatiteln senast men åkte något överraskande ut i semin mot Chivas Guadalajara. I serien dessförinnan (Aperturan) vann de seriespelet men åkte också ut även där i semifinalen.

Över tid har Club America varit ett av dem jämnaste lagen i Mexico men har alltså inte haft marginalerna med sig i slutspelet. Mycket tyder på att de återigen är ett topplag och den senaste matchen får ses som något av ett startskott för Americas säsong som nu kommit igång "på riktigt".

Profilvärvningar och landslagsspelare tillbaka

Club America har inför denna säsong gjort två riktiga prestigevärvningar.
Den mexikanske landslagsbacken Kevin Alvarez värvades från Pachuca och Atlas MVP Julian Quiñones likaså.

Förstnämnda är en försvarare av högsta klass och Julian Quiñones har tillhört ligans topp 3 dem senaste säsongerna. Quiñones är en spelare som fysiken OCH tekniken som sina vassaste verktyg. Han är snabb och stark, men också teknisk och med en god speluppfattning. En spelare som kan såra vilket motstånd som helst och som kan ta olika roller offensivt tack vare sin mångsidighet.

Med Quiñones i laget kan Club America mönstra en offensiv trio av hög internationell klass bestående av colombianen, chilenaren Diego Valdes och mexikanske skyttekungen Henry Martin. Diego Valdes har varit skadad och lär sparas återigen så att han är hel till ett eventuellt slutspel, men det är inget som oroar mig i varje fall då Club America visade att de är ett grymt lag även utan honom i premiären när de bortaslog St Louis med hela 4-0 i en match där de var både en och två nivåer bättre än motståndet.

Inatt är det svårare motstånd på schemat men jag tycker likväl att det är fortsatt för högt odds på mexarna.
Jag väljer återigen att backa mina topp 4 från Liga MX, har ju gått bra varenda gång so far :)

Club America +0 spelas till 2.05 (2.00+) hos Unibet .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip