I mitt tycke är det ett helt öppet möte som spelas på Jan Breydel-stadion där Club Brügge tar emot RB Leipzig i Champions League gruppspelet. Marknaden har dock gästerna som en favorit, trots uteblivna resultat i turneringen. Med fyra poäng i tabellen har Club Brügge fortfarande en liten chans till att avancera till slutspelet medan RB Leipzig är chanslösa och fått kriga vidare om en Europa League plats. Club Brügge slog RB Leipzig på bortaplan och borde även ha en stor chans till poäng i Belgien.

Redan i starten i Champions League gruppspelet visade Club Brügge hur svårslagna de är. De lyckades spela 1 - 1 mot PSG, med Leo Messi, Neymar och Kylian Mbappe på planen. Hans Vanaken gjorde kvitteringsmålet. Han kvitterade även mot RB Leipzig, efter att Christopher Nkunku hade inlett målskyttet. Mats Rits blev matchhjälten med segermål strax innan pausvilan. Därefter har Club Brügge, som nästan alla lag i världen, haft bekymmer mot Manchester City och förlorat båda möten.

RB Leipzig har fortsatt ett vasst anfallsspel, med Emil Forsberg i högform. Christopher Nkunku har gjort fem av lagets åtta mål i gruppspelet, där det endast har blivit en poäng, som kom på hemmaplan i 2 - 2 mötet mot PSG. Ett försvar som läcker som ett såll har varit RB Leipzigs stora bekymmer, där det har blivit tretton insläppta mål efter fyra omgångar. Ett stort nytt avbräck framåt är Dominik Szoboszlai, som klev av skadad senast mot Hoffenheim. Sedan tidigare är Dani Olmo, Yussuf Poulsen, Mohamed Simakan, Marcel Halstenberg, Amadou Haidara och Konrad Laimer i sjukstugan. Samt att mittfältaren Tyler Adams är avstängd.

I och med alla dessa frånvaron hos gästerna, samt att defensiven har stora bekymmer, är det svårt att se dem som favoriter till att ta samtliga tre poäng i matchen. Bakom sig har RB Leipzig också en förlust med 0 - 2 mot Hoffenheim. Formen är inget vidare. På hemmaplan gör Club Brügge i regel mål. De får Eder Balanta tillbaka och borde även att klara av att näta fler mål än vad de släpper in. Därmed blir det ett spel på en dubbelchans till Club Brügge, alltså att de vinner matchen eller att mötet slutar oavgjort.

Speltips Club Brügge - RB Leipzig:
1X - odds 1.84 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Club Brügge:
Simon Mignolet, Eduard Sobol, Stanley N'Soki, Jack Hendry, Clinton Mata, Eder Balanta, Mats Rits, Hans Vanaken, Noa Lang, Bas Dost & Charles De Ketelaere.

Preliminär startelva - RB Leipzig:
Peter Gulacsi, Lukas Klostermann, Willi Orban, Josko Gvardiol, Nordi Mukiele, Kevin Kampl, Ilaix Moriba, Angelino, Christopher Nkunku, Emil Forsberg & Andre Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip