Dagens andra speltips hittar vi i Chile, mer specifikt i den chilenska cupen.

Det är derbydags i norra Chile. Skiljer visserligen en 8h biltur mellan lagens hemmaplan men det får endå anses tämligen nära i avlånga Chile. Clásico del Cobre spelas mellan två lag vars hemmastadion ligger beläget i höjd med chilenska Atacama-öknen och på en väldans höjd över havet.

Clásico del Cobre har blivit något av en sällsynt händelse dem senaste åren då lagen huserar i olika divisioner men tack vare chilenska cupen får vi se derbyt för första gången sedan 2018,

Första matchen vann Cobreloa med hela 3-1 på bortaplan. En riktig skräll givetvis då hemmalaget leder Primera Division medan Cobreloa huserar i mitten, en division längre ner. Matchen i sig var rätt så jämn men det blev sämsta möjliga utgång för hemmalaget efter att de på tilläggstid dragit på sig en av dem dummaste straffarna jag sett på länge.

All in eller ingenting

Efter den överraskande förlusten hemma mot rivalerna Cobreloa är Cobresal tvungna att vinna med minst 2 mål för att ta dubbelmötet till straffar, 3 för direktavancemang till semifinal.

Om de kan det? Ja, det ska mycket till såklart men är det något Cobresal har så är det offensiv fire power. De har 4 spelare som gjort 5+ mål i ligan, något de är ensamma om, och kan således hota på flera sätt.

Cobresal kommer att trampa gasen i botten från minut ett och då Cobreloa visade prov på bra omställningsspel i match 1 så räknar jag med en del chanser åt bägge håll.

Över 2.5 mål blir spelet här, tas till 1.85 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip