Colombia:

Colombia har varit ett av VM:s absolut största utropstecken efter att man slagit ut självaste Tyskland i gruppspelet. Efter två raka segrar – 2-0 mot Sydkorea och 2-1 mot Tyskland – så var Colombia redan kvalificerat när man tog sig an Marocko i avslutningsmatchen där det blev förlust, 0-1.

I förlusten mot Marocko drog dessutom Tysklands banekvinna Manuela Vanegas på sig ett gult kort, vilket gör att hon är avstängd här i semifinalen, vilket är ett avbräck. Vi kan i övrigt inte tala om Colombia utan att nämna stjärnskottet Linda Caicedo, som varit en av VM:s starkast lysande stjärnor med sina prestationer i gruppspelet, och 18-åringen kommer återigen behöva vara på topp för att leda Colombia till en historisk kvartsfinal.

Jamaica:

Har, precis som Colombia, varit en av mästerskapets största skrällar och slog ut Brasilien redan i gruppspelet där The Reggae Girlz stod för otroligt starka resultat. 0-0 mot Frankrike i öppningsmatchen följdes upp av en knapp 1-0-seger mot Panama innan Jamaica stod för en oerhört resolut defensiv insats när Brasilien nollades och Jamaica tog sig hela vägen till åttondelsfinal via 0-0.

Kollektivet och den starka defensiven – där man visat sig kapabelt att med obändig vilja kunna stå emot även några av världens starkaste lag – men Bunny Shaw kommer, precis som Colombias Caicedo, behöva vara i slag för att vara tungan på vågen i offensiv väg för The Reggae Girlz

Tajt och jämnt mellan två av VM:s största skrällar

Spelbolagen har Colombia som favorit här, raka ettan till 2,07, och jag är benägen att hålla med om att Colombia visat upp lite mer och har måhända en annan höjd än Jamaica, men jag är oerhört imponerad av hur Jamaica stod upp mot starka motstånd som Frankrike och Brasilien utan att släppa in mål och känner viss olust över att gå emot The Reggae Girlz här. Jag tror dock det kan bli en oerhört jämn och tät åttondelsfinal där Colombia tillåts äga lite mer boll när Jamaica förlitar sig på sin defensiv, och sedan försöker ställa om via Bunny Shaw. Målsnålt känns tänkbart. Båda lagen gör mål – nej & under 2.5 mål finns till 1,83 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip