Inatt avslutas Copans första gruppspelsomgång med två matcher i Grupp D. Jag personligen tror mycket på Colombia och har redan rekat att de vinner gruppen till 3.75. Således bör det inte komma som någon överraskning att jag backar dem mot ett uddlöst och direkt svagt Paraguay.

Det skiljer 7p mellan dessa lag i VM-kvalet efter bara 6 omgångar, vilket sätter Colombia i det övre skiktet tillsammans med Argentina och Uruguay. Paraguay ligger i den nedre klungan tillsammans med ett par andra grovt underpresterande lag. 

Coach Garnero har suttit på sin position sedan ifjol och jag kan inte tänka mig något annat än att han hänger löst med tanke på att Paraguay har gått så pass dåligt i kvalet. Med det oerhört deppiga målsaldot 1-3 undrar man om de ens tränar på anfallsspelet över huvudtaget.

Träningsmatcherna inför Copan, hela 4 stycken vilket är fler än något annat lag, gav inte paraguayanerna dem svaren de eftersökte utan de såg precis lika uddlösa ut som vanligt. Visst besegrades Nicaragua (2-0) och Panama (1-0), men i dem riktiga testerna mot Peru (0-0) och Chile (0-3) blev man återigen nollade

COLlektivet

Det colombianska landslaget kommer från ett missat VM. Ett stort fiasko givetvis för ett landslag som alltid haft mycket talang i truppen. Men spelarna kan bara göra sin del och jag vill gärna peka på dem inkompetenta tränarna om vi ska försöka hitta den felande länken.

Efter VM-kvalsfiaskot anställdes argentinaren Nestor Lorenzo och han har suttit kvar sedan dess. Under dessa 2 år som har gått så har han åtminstone fått upp mina förväntningar på colombianerna igen som faktiskt inte förlorat en enda match sedan dess. Adderar vi dem två avslutande kvalmatcherna och ett par träningsmatcher innan dess så är det totalt 23 (!) raka matcher utan förlust.

I den här colombianska upplagan är det framförallt Luis Diaz som sticker ut. Liverpoolspelaren är oftast riktigt bra i landslagströjan, men det är kollektivet och tränaren som är Colombia styrka. Varje spelare gör jobbet och det spelar ingen roll om du är en PL-spelare som byts ut mot en spelare som spelar till vardags i Brasilien, alla har en tydlig och nyttig roll att fylla.

Colombia vann bägge sina förberedande matcher inför Copan där framförallt 5-1 segern mot USA, i USA, stack ut allra mest. De är ett solitt lag. Starka defensivt, tunga och pålitliga offensivt. Detta "veka" Paraguay kan på sin höjd kriga till sig ett kryss, men jag landar ändå i att 1.74 är för högt på Colombia. 

Colombia vinst spelas till 1.74 hos Pinnacle med 1.5U

Adderar följande spel: 

Vinicius Junior över 3.5 skott @ 1.72, 0.5u bet365

Francisco Calvo under 38.5 passningar @ 1.83, 0.5u bet365

Orlando Galo under 30.5 passningar @ 1.83, 0.5u bet365

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip