Colombia och Argentina är värdnationer för Copa America 2021. Finalen spelas i Colombia.

12 lag deltager turneringen. 10 lag från Sydamerika och två inbjudna lag. Australien och Qatar. Lagen är indelade i två grupper med sex lag i grupp A och sex lag i grupp B. Gruppspelet följs sedan av ett slutspel som inleds med kvartsfinaler.

Som oftast är det Brasilien och Argentina som är favoriter att vinna. Brasilien med fantastiska spelare som Neymar, Firmino, Coutinho med mera är dessutom regerande mästare då man vann Copa America på hemmaplan ifjol. Jag noterar dock att Brasilien inte vunnit någon av de tre turneringarna innan Copa America 2019 och då det nu inte längre är hemmaplan väljer jag att stå över dem till ett odds runt 3 gånger pengarna.

Argentina har varit nära att vinna flera av de senaste upplagorna. Men tittar vi på kalla fakta har Argentina faktiskt inte vunnit något av de 10 senast Copa Americas. Messi är såklart en fantastisk spelare men då det finns frågetecken för försvarsspelet och den oberäknelige Otamendi väljer jag att stå över även dem. Trots att de delvis är värd och kommer spela många matcher på hemmaplan. Dock ej en eventuell final.

Mitt tips blir i stället Colombia som är ett mycket vasst lag och dessutom kommer ha hemmafördel. Även i en eventuell final som spelaspå Estadio Metropolitano i den colombianska staden Barranquilla.

Los Cafeteros som Colombia kallas vann den här turneringen senast de stod värd för Copa America 1991. Colombia har en rad vassa spelare i exempelvis Juventus Cuadrado, Zenits Barrios och FC Portos Uribe. De är ett stabilt och mycket svårslaget lag med den vasse och pålitlige Napoli-målvakten Ospina mellan stolparna. Colombia har också gjort det bra i de senaste stora mästerskapen men haft lite otur då man åkt ut på straffar.

I VM 2018 i Ryssland åkte man ut mot England på straffar i slutspelet och i Copa America 2019 åkte man ut mot Chile på straffar. Efter att ha vunnit gruppen.

Nationer som Brasilien, Argentina, Uruguay och Chile är tuffa motståndare men jag tror att det är Colombias tur att lyfta bucklan nu. Förutom att de har ett mycket bra lag talar två saker till deras fördel. Hemmaplan och Rangers-anfallaren Alfredo Morelos. Även om Morelos för tillfället ”bara” spelar i den skotska ligan är han en fantastisk anfallare med ett enormt målsinne. Jag tror att han kan vara tungan på vågen och den nya offensiva kraft som Colombia tidigare saknat.

Speltips Copa America 2021:
Colombia vinner turneringen – odds 5.50 hos bet365

Oddsen hittas under Fotboll - Vinnare - Landskamper.

This is the stats tab
This is the post tip