Arsenal gästar Crystal Palace på måndagen.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5. Spelet sitter om Palace tar poäng.

Bortalaget Arsenal har inför säsongen av många målats upp som en tänkbar utmanare till Man City den här säsongen igen. Så kan det såklart bli, men jag tycker det finns en stor skillnad på Arsenal den här säsongen jämfört med förra:
- Då flög Arsenal fram under sommarens träningsmatcher och startelvan var självklar, tog ut sig själv. Skadorna få. Det var bara att fortsätta direkt i början av säsongen. Ett bra 21/22-lag hade förstärkts på exakt rätt positioner på ett självklart sätt till säsongen 22/23. Den här säsongen har sommaren varit lite annorlunda med sämre prestationer och flera nya startspelare som ska in i laget. På något sätt. Utan att det känns självklart hur elvan ska formeras.
Dessutom:
- Skadeläget ser sämre ut nu med Timber, Zinchenko och Jesus out - tre startspelare normalt sett troligen.
- Några smågrejer som stör som petningen av Gabriel förra helgen (direkt kom det rykten om Saudi). Dessutom värvningen av Raya, som på sikt kan bli problematiskt då få lag lyckats hålla igång två jämnbra målvakter.
- Truppen är alldeles för stor. Hyfsat etablerade spelare som Cedric, Tierney, Lokonga, Balogun, Holding, Pepe och Nuno Tavares tillhör truppen men är väldigt långt ifrån att spela. Samtliga skulle väl behöva lämna egentligen. Tror inte det är så positivt att ha en så stor trupp i vardagen med allt vad det innebär.
- Prestationen mot Nottingham förra helgen var som bäst okej. Dominans vad gäller bollinnehav, men inte så många egna målchanser som vi såg Arsenal rada upp i match efter match förra säsongen. Målen efter individuella prestationer.

Säger inte att det är någon form av kris i Arsenal, inte alls. Men läget är inte SÅ fantastiskt om man lyfter lite på huven tycker jag. I den här enskilda matchen tycker jag Gunners är lite väl stora favoriter.

Svårspelat Palace?

Palace saknar visserligen Olise, vilket är ett avbräck. Men de avslutade förra säsongen starkt under Hodgson och inledde med en klar seger mot Sheffield United förra helgen. Bra prestation. På hemmaplan är de alltid svårspelade. I fjol avslutade de med en förlust på tio hemmamatcher (uddamålsförlust mot Man City). Kryss mot bland annat Man U, Liverpool och Newcastle.

Tappat Zaha inför säsongen, vilket är ett stort avbräck på ett sätt. En riktig x-faktorspelare som en bra dag kunde trolla. Men samtidigt en del skadeproblem och lite tveksam attityd av vad som går att bedöma från utsidan. Har en del bra spelare kvar i truppen som Eze, Andersen, Guehi och Doucoure till exempel. Med Hodgson vid rodret lär det vara ett välorganiserat lag med en bra defensiv plan för att störa Arsenal här.

Jag tycker Palace ska ses med okej poängchans här, tycker Arsenal är lite väl stora favoriter i vad jag tror blir en svår match.

Speltips: Crystal Palace vinner eller spelar oavgjort.
This is the stats tab
This is the post tip