AIK gästar Dalkurd i en tidig cupomgång på onsdagen.
Mitt speltips: AIK -1,5. Expekt. Spelet sitter om AIK vinner med två eller fler mål.

Lite svårt att veta hur AIK resonerar här. De är fortfarande i allra högsta grad indragna i bottenstriden i Allsvenskan. Samtidigt så spelade de i lördags i Allsvenskan (tre dagas vila inför den här matchen) och nästa match är först på måndag (fyra vilodagar efter den här matchen). Utan något Europaspel den här säsongen så är det bara i den här enskilda veckan de spelar tre matcher på en vecka. Det är klart att det är viktigt att nå gruppspelet i Cupen. Gör hela försäsongen 2024 bättre och ger även en minichans till Europaspel om Gnaget skulle gå hela vägen.
Med andra ord; det är inga problem alls att spela på med bästa laget om Henning Berg skulle vilja.

Å andra sidan finns det rätt kapabla bänkspelare som får väldigt lite speltid (Guidetti, Björnström, Elbouzedi, Taha Ayari, Omar Faraj). Vill tro att det egentligen är en enda spelare som verkligen gör stor skillnad i dagens AIK och det är Anton Saletros. Han lär nog stå vid sidan då han hade öroninflammation i helgen. Men skulle gissa att elvan blir relativt stark med flera av namnen jag nämnde ovan + en del ordinarie pjäser.

Dalkurds fokus?

Dalkurd spelade i lördags och har en ny match redan kommande lördag. Är indragna i en toppstrid med United Nordic och Sandviken om att gå upp i Superettan. Så de har allt att spela för när det gäller div 1 norra. Samtidigt är det här såklart en stor match de inte vill vaska, så även Dalkurd lär vara all in.

Dalkurd är ett bra div 1-lag med meriterade spelare som Deprem och Brwa Nouri för att ta ett par exempel. Men det är inte så att de gör rent hus i norrettan och trenden verkar lite nedåtgående.

Vill ändå tro att klasskillnaden mellan lagen är för stor för att -1,5 inte ska vara bra här. Matchen speals i Uppsala och AIK lär ha hemmaplansfeeling. Även om Gnaget roterar är det rätt hyggliga spelare som kommer in och de bör vara riktigt sugna att bevisa sig. Generellt i den här sommaromgången brukar det bli någon skräll där ett allsvenskt lag ryker, men oftast blir det rätt klara segrar för de allsvenska lagen när de är mitt i säsong, vilket är en skillnad mot februaris gruppspel.

Speltips: AIK -1,5.
This is the stats tab
This is the post tip