Mitt spel: Danmark asian -1,5

Nordiskt möte på Parken när Danmark tar emot Finland båda lagens första match i detta EM-kval.

Danmark går in i det här kvalspelet som faktiska favoriter till att toppa gruppen. Resterande lag utöver Finland i gruppen är Kazakstan, San Marino, Nordirland och Slovenien där de senare får ses som den största utmanaren till gruppsegern.
Danskarna fortsätter ta kliv med sitt landslag och har, trots ett misslyckat VM i bagaget, nått en starkare position än på väldigt länge med sitt landslag. Ett ungt landslag blandat med en hel del rutin.

Finland kommer till den här kval-samlingen med en liknande känsla som vanligt. Ett spelarmaterial som kanske inte riktigt bländar, men ett kollektiv som på rätt dag kan stå upp bra mot dem flesta motståndare. Det är väldigt sällan man rasar ihop vid förlust och det är faktiskt väldigt sällan man förlorar med mer än uddamålet.

Känslan är dock att det inte är här Finland ska ta sina poäng i detta kval. San Marino, Kazakstan och även Slovenien är lag man kan slå och det bör enligt mig vara där fokuset ska ligga primärt.

Danmark starka på Parken

Danmarks facit på hemmaplan är väldigt starkt. Endast en förlust hemma på Parken. Endast en förlust sedan Juni 2021 och den kom mot Kroatien i VM-kvalet. Väldigt starka papper så klart och något jag har svårt att se vända här. Jag hade definitivt sett med andra ögon på den här matchen om Finland stod för värdskapet, men nu har jag oerhört svårt att se dem störa Danmark på bortaplan.

Om något känns även Danmark ännu spetsigare än tidigare med Rasmus Höjlund längst fram, som fått sitt ordentliga genombrott den här säsongen i Atalanta.

Jag tror det blir en trevlig inledning på detta kval för danskarna där Finland inte ska ha något att sätta emot det danska stålet. Mitt spel blir därför Danmark asian -1,5 till 2.050 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip