AFC Eskilstuna har seriens bästa defensiv och en bred trupp. Bra form och motivationen på sin sida. Ska ha en bra chans att vinna.

Senaste möte
AFC - Degen 3-0

Superettan
3. AFC Eskilstuna 21 11 8 2 30:10 41
6. Degerfors 21 9 5 7 32:33 32

Degen hemma
10 5 2 3 17:13 17

Formen
O, F, V, V, V

Senaste match
Degerfors - Helsingborg 1-1

AFC borta
10 4 4 2 9:5 16

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
AFC - Gais 2-1

Det var inget snack i Eskilstuna när lagen möttes i våras. Klara 3-0 till AFC där och då. Degerfors - som gjort en bra säsong och är strax bakom toppen - har tappat kvalitet sen sommaren tycker jag. Sargon Abraham gick till Blåvitt och i matchen senast mot Helsingborg (1-1) så skadade startspelaren på mitten, NIkola Ladan, foten så allvarligt att säsongen är över. Tungt för Degen. Speciellt när ett kompetent AFC Eskilstuna väntar på lördagen. Gästerna ligger trea i Superettan, med otroliga tio insläppta på 21 matcher, och har tre raka i serien - inte torskat sen Halmstad borta för nio omgångar sen. Formen minst sagt god, laget är stabilt. Sist besegrades Gais med 2-1 efter två mål av nigerianen Nnamani. Nyförvärvet Ajeti kan vara out här då han klev av skadad i den matchen. Men AFC har bredd i truppen och det finns olika sätt för coachen att hantera den skadan.

AFC har allsvensk kvalplats i egna händer. Fyra pinnar före Halmstad och Brage som jagar bakifrån. Fem pinnar upp till Falkenberg på sista direktplats. Att AFC kommer hit för att ställa ut skorna kommer inte ske. Och då tror jag man har en bra chans att slå Degerfors trots bortaplan och spel på naturgräs.

SPELTIPS
Jag spelar AFC Eskilstuna asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.78 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip