IFK Göteborg gästar Degerfors på måndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Två lag som varit överbenägna senaste tiden:
- IFK har gjort åtta mål senaste tre.
- Degerfors har haft över 2,5 mål i åtta av de senaste nio matcherna i Allsvenskan.

Så visst finns det argument för att spela över här. Jag tycker det är rimligt med "överfavorit", men tycker oddsen ska vara jämnare. Därför blir det logiskt att börja med underspelet pre. Tror det är rimligt att förvänta sig ställningskrig inledningsvis och att det rätt tidigt kan gå att spela ö2, ö1,75 eller ö1,5 om det öppnar upp sig.

Bägge lagen är fortfarande bottenstridsindragna. Blåvitt har visserligen lyft sig lite efter en blytung period och behöver väl max en pinne till för att vara helt säkra på att slippa kval. Degerfors ligger sämre till, närmast före HBK, som har kvalplatsen. Men med tanke på Halmstads väldigt svåra återstående schema (möter topp fem) lär de ta få poäng från nu in i mål. Så den där poängen försprång Degerfors har kan räcka långt. En poäng också här kan vara mycket värdefullt för deras del, då de bland annat har en livlina med match mot ÖFK kvar (stor vinstchans såklart). Så jag tror bägge lagen kan vara rätt så nöjda med kryss här, vilket kan bli en faktor vid likaläge i andra halvlek. Tror inte något av lagen kommer gå all in för att vinna till varje pris.

Sen spelas matchen på Stora Vallas kalla gräsmatta, om nu inte vädret tvingar fram att matchen läggs på Behrn Arena i stället. Inte lätt att få till ett fungerande spel på den gräsmattan såhär års.

Sen har Blåvitt fått ordning på defensiven tycker jag. Ett insläppt på tre matcher och nu senast mot Djurgården släppte de till väldigt få målchanser. Samma sak i matcherna innan dess. Har såklart respekt för Edvardsen och bör inte stå högt med backlinjen då det skulle kunna bli otrevliga löpdueller i så fall. Även Degerfors har i vissa matcher såhär islutskedet frångått sitt vanliga spel och uppträtt lite mer pragmatiskt och cyniskt.

Jag tror inte det här blir en pangpang-böljande tillställning med mängder av målchanser för båda lagen. Kryss bör ses som rätt okej för båda och jag tror på ställningskrig inledningsvis. Till såhär högt odds tycker jag underspelet är bra att inleda med som en väg in i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip