Matchen spelas på Behrn Arena i Örebro, då Degerfors normala hemmaarena, Stora Valla, inte godkändes för spel. Konstgräs därmed och inte nödvändigtvis något dåligt för den som vill se mål. Trist för publiken dock och det blir väl inte mer än 500 pers på läktarna.

Degerfors inledde säsongen med att besegra Syrianska på bortaplan med 4-1. Stark seger och viktigt att nyckelspelare som Björndahl (14 mål i fjol) fick näta direkt. Tycker Degerfors såg okej ut även i cupspelet, där bägge lagen gjorde mål i alla tre matcher:
3-2-förlust mot MFF.
2-1-förlust mot Falkenberg.
1-3-förlust mot Öster.

"Degen" var ett rejält överlag förra säsongen (20/30 matcher gick över 2,5 mål) och känslan är att det blir samma visa även i år.

J Södra inledde med att förlora mot HBK med 1-0. Matchen spelades på en dålig plan och motståndet får man säga vara tuffast möjliga. Har nu fått in Hamidovic från Gais. En mycket bra värvning för ett lag som är stabilt men saknast just en spetsig målskytt. Jallow (6) och Smylie (4) toppade interna skytteligan i fjol. Hamidovic bör väl nästan komma upp i tvåsiffrigt antal Superettan-mål 2019 tycker jag.

Det sena nyförvärvet finns med i matchtruppen mot Degerfors, bekräftar J Södra-coachen Andreas Brännström.

Tror på en fartfylld match där bägge lagen bör kunna näta. Slutade 2-1 och 2-2 när de här lagen möttes i fjol - tror på något liknande här.

This is the stats tab
This is the post tip