Degerfors tar emot Västerås SK på måndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.83 hos 888sport Unibet LeoVegas & Casumo .

Med tio omgångar kvar har Degerfors tio poäng ner till kvalplatsen. Ska mycket till för att de ska bomma att gå upp till Allsvenskan. Har verkligen gjort en fantastisk säsong där fronttrion Bertilsson, Dahlström och Edvardsen öst in mål. Varit seriens klart bästa lag. Men här tycker jag oddset är lite väl lågt på hemmalaget.

Västerås ligger visserligen bara en poäng över kvalstrecket. Haft en tung säsong där mycket gått emot. Tycker dock de är bättre än vad tabellen säger. Sett till statistik för expected goals för och emot har de presterat som ett topplag. Men de har släppt in lite för många billiga mål samtidigt som de varit ineffektiva själva. Rätt trygg med att de trots allt klarar kontraktet rätt så bekvämt.

Att kapaciteten finns visade de väl inte minst senast då de hämtade in 0-2 till 2-2 mot formtopplaget Jönköpings Södra. Sett till hela säsongen har de gjort mål i 15/20 matcher. Bland annat mot just Degerfors i somras, men även i matchen de spelat mot HBK samt mot J Södra x2. Så visst borde de kunna näta här.

Till kvällens match kan ex-allsvenske Viktor Prodell göra debut i VSK, kan bli en injektion. Kommer starta på bänken, men lär kunna spela en halv halvlek i alla fall...

Att Degerfors ska göra mål känns givet. Seriens kanske bästa offensiv med mål i 17/20 matcher. Även om veckans cupmatch (med ett roterat lag) blev onödigt svår så är det inga problem med formen. De är rättmätiga favoriter och bör ha toppchans att vinna igen. Men jag tror Västerås borde kunna stå emot hyggligt. Kan se 2-1 eller 3-1 som tänkbara slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip