Måndagens enda match i proffsligorna i Spanien spelas på Estadio Municipal de Riazor där cirka 30 000 åskådare ska få se sitt Deportivo La Coruna ta sig an gästerna Granada. Båda lagen har kapacitet att ta sig upp till huvudligan igen så detta blir en toppmatch för alla som älskar spansk fotboll och inte vill ha någon vilodag i kalendern. Marknaden har favoriserat Deportivo och har cirka dubbla pengar på utfallet medan jag anser att detta är ett helt öppet möte som kan sluta hur som helst.

Deportivo har stora ambitioner att ta sig tillbaka till La Liga och borde också i slutändan ha goda chanser att klara av uppgiften. Dock så har de ett antal konkurrenter som också slåss om en av tre biljetter. Då menar jag lag som Malaga, Mallorca, Las Palmas och Granada, som kommer härnäst på besök. Där har Deportivo avbräck på mittfältet där Pedro skadades senast och Michael Krohn-Dehli blev avstängd. I övrigt så har inte Deportivo fått direkt den drömstarten som de hade velat.

På de fem inledande matcherna har Deportivo två vinster, två oavgjorda och en förlust. Den förlusten kom senast mot Alcorcon med 0-1 och dessförinnan blev det också förlust för Deportivo i den spanska cupen mot Real Zaragoza med 1-2, som också spelar i samma liga. Med den dåliga formen, problem med att göra mål och skadeavbräck på det centrala mittfälltet ser jag ingen anledning till att Deportivo ska bryta den negativa trenden mot Granada.

Det är nämligen som så att Deportivo har ingen seger mot Granada på de fem senaste matcherna. Se här:

LaLiga: 5/4, 2017
Deportivo 0 - 0 Granada

LaLiga: 5/11, 2016
Granada 1 - 1 Deportivo

LaLiga: 28/2, 2016
Deportivo 0 - 1 Granada

LaLiga: 3/10, 2015
Granada 1 - 1 Deportivo

LaLiga: 25/1, 2015
Deportivo 2 - 2 Granada

Med tanke på hur bra Granada har inlett säsongen ska de inte vara någon som helst underdog mot Deportivo, utan kunna kriga om samtliga poäng här. Bortsett från förlusten borta med 1-2 mot Elche i den spanska cupen så är Granada obesegrade i ligan. Det har blivit tre segrar och två oavgjorda matcher som har gett Granada en tredje plats, med lika många poäng som Las Palmas.

Efter en seg start i början av ligan med två oavgjorda matcher mot Elche och Lugo har Granada tre raka vinster i andra divisionen mot lag som Osasuna, Extrem och Rayo Majadahonda. Även om det är tre lag som är sämre än Deportivo visar vinsterna att formen är på topp - med åtta mål framåt på tre matcher så allting stämmer för Granada för tillfället.

Då Deportivo har en formkurva som pekar neråt och Granada en formkurva som pekar uppåt ser jag ingen anledning till att Deportivo ska vara klara favoriter i mötet. Därmed finner jag ett värde att spela på att Granada åtminstone ska ta en poäng i mötet (om inte alla tre) och lägger ett spel på X2 i matchen till 1.90 i odds hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

---
Preliminär startelva Deportivo: Daniel Gimenez, Diego Caballo, Pablo Mari, Domingos Duarte, David Simon, Alejandro Bergantinos, Vicente Gomez, Carles Gil, Didier Moreno, Carlos Fernandez & Federico Nicolas Cartabia.

Preliminär startelva Granada: Rui Silva, Victor Diaz, Jose Martinez, German Sanchez, Alex Martinez, Federico San Emeterio, Angel Montoro, Antonio Puertas, Fede Vico, Alvaro Vadillo & Adrian Ramos.
---

This is the stats tab
This is the post tip