Har som ni säkert märkt legat lite lågt med speltipsen senaste tiden. Semester, skolstart för barnen (och mig), sjukdom + lite annat har kommit i vägen vilket har sugit musten ur energin och tagit upp den tiden jag haft. Förkylningen och febern på bättringsvägen i varje fall, således finns det mer energi och tid... ja ni hajar.

Så, i skrivande stund spelas Copa Libertadores första kvartsfinal mellan Bolivar och Internacional. Blev noplay på tisdagens enda match, men har hittat ett intressant spel till nattens matcher.

I Colombia tar lilla Deportivo Pereira emot brasilianska storklubben Palmeiras.

Att Pereira kvalade in till Copa Libertadores kom som en överraskning för dem flesta. Den lilla klubben trotsade oddsen och tog hem ligan vilket resulterade alltså i en plats i Copan. Väl i Copan har man, ärligt talat, spelat riktigt uselt. Att de tagit sig såhär långt beror till viss del på en relativt enkel grupplottning och ett mirakel mot Independiente del Valle i åttondelsfinalen.

Något de däremot ska ha credd för är att de fredat målet med näbbar och klor, plus en del flyt också ska sägas. Efter en aningen trög inledning på sitt Copa-deltagande, där de släppte in mål på dem 3 inledande matcher, så har defensiven verkligen höjt sig och man höll nollan 4 matcher i rad fram tills den senaste matchen mot betydligt bättre Independiente del Valle, imponerande minst sagt.

Tråkig match att vänta?

I nattens dubbelmöte finns det en tydlig favorit. Jag pratar givetvis om brasilianska Palmeiras, en av kontinentens dominanter sett till dem senaste säsongerna. De vann back to back titlar 2020 samt 2021 och har alltid varit en av förhandsfavoriterna sedan några år bakåt.

Palmeiras är ett duktigt cuplag som har både offensiva krafter men som också kan spela försiktigare för att slå om på kontringar. Det är också just därför som de brukar göra bra ifrån sig på bortaplan i dessa sammanhang. Blir ett lag för övermodigt så straffar Palmeiras dem helt enkelt.

Palmeiras kommer till matchen med full styrka. En av nyckelspelarna är förövrigt Dudu, nu 31. Dudu snackades det mycket om under Gothia anno 2008 då han var en megatalang. Hans karriär nådde aldrig dem höjderna man pratade om men har likväl gjort det bra karriär i hemlandet. Titlar med Palmeiras har han gott om och han fick även testa på lite landslagspel.

Nåväl, nog med kuriosa.

Deportivo Pereira är ett oerhört begränsat lag och de är framförallt en liten klubb. De skäms inte över att försvara i 90 minuter på hemmaplan, något de förövrigt gör rätt bra. Glöm inte heller bort att Palmeiras, som förövrigt haft den trögt offensivt den senaste tiden, inte är främmande för att spela på resultat.

Jag tror att vi har en rätt tråkig match framför oss där Pereira är glada om de kommer undan med ett kryss.

Huvudspelet blir under 1.0 mål HT @ 1.70 hos Pinnacle , dvs vinst vid 0 mål HT, insatsen tillbaka om det blir ett mål och loss vid 2 mål. 1 unit.

Utöver det spelar jag också under 2.25 mål FT till 1.88 hos bet365 . 0.5 unit.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip