Djurgården inleder säsongen hemma mot Degerfors.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Djurgården. Bethard eller FastBet .

Velade fram och tillbaka kring den här matchen då jag inte gillar att spela tuffa minushcp i en premiär egentligen. Men väljer ändå att tro på Djurgården här. De har ju stundtals haft det tufft mot lågt stående och välorganiserade försvar. I cupspelet fick de inte spelet att lossna mot Brage eller Halmstad trots spelövertag. Där tror jag Degerfors är ett trevligare motstånd som passar Djurgården bättre. Degen vill ju som bekant spela boll själva och är ganska trogna sin spelidé. Så jag tror inte att de kommer kunna packa ihop runt eget straffområde här.

Viktige Magnus Eriksson, som fick en huvudsmäll mot Malmö FF, är återigen i träning och därmed högaktuell för start här. Sena nyförvärvet Sead Haksabanovic har fått ytterligare tid att komma in i lagets spel. Han ska ju vara redo att gå in och bidra direkt från start då han initialt bara tillhör Djurgården under våren. Så upp till bevis här för Sead. Tuff konkurrens om platserna.

Genrepet förra helgen var bedrövligt för Djurgårdens del. Förlust mot finska Honka var kanske inte beskedet man ville ha, men det lär vara 5-6 nya namn i startelvan och då ska det bli andra bullar.

Degerfors är ett lag jag tror får det tufft den här säsongen. Sett laget en del under försäsongen och cupen och mot bland annat AIK och Elfsborg var laget utspelade. Då var det mörkt, men senare under försäsongen har de gjort ett par bättre prestationer mot bland annat Sundsvall och lokalkonkurrenten Örebro. I takt med det har Degerfors klättrat ett par hack i mångas tabell. Jag är dock inte övertygad, för mig är det en nedflyttningskandidat som kommer ha svårt att ersätta Edvardsens alla mål. Bortsett ÖSK/Östersund tycker jag Degerfors var det sämsta laget förra säsongen och jag tycker inte så mycket pekar på att de är bättre nu.

Hemmapremiär med flera meriterade nyförvärv som ska in och bevisa sig... får Djurgården bara in ett mål här tror jag det kan rinna på här faktiskt. Att högstanivån är hög visade de mot Malmö FF i cupsemin. Det här är inte samma motstånd, men bör vara samma taggning och all in-prestation. Sen finns ju den där Edvardsen i laget som nog gärna gör mål mot sitt gamla lag.

3-0/1?

This is the stats tab
This is the post tip