Guldjagande Djurgården tar emot bottenkrigande HBK på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Nordicbet eller Betsson .

Enkelt uttryckt: Får man över/runt dubbelt betalt på under 2,5 i en Halmstadmatch 2021 så är det bara att hugga. Hallänningarna har haft under 2,5 mål i 21/26 matcher. Bara AIK har släppt in färre antal mål hittills. Väldigt stabila bakåt och spelar på i stort sett samma sätt varje match. Lojalt 4-4-2 med hårt jobb där prioriteten finns i att göra grunderna rätt. Hade de bara haft lite bättre effektivitet/spets framåt hade kontraktet redan varit säkrat, men bara Örebro har gjort färre mål än HBK. Antonsson har inte levererat (skadefrågetecken på honom nu) och bakom honom är det rätt skralt.

Djurgården har förlorat tre av de senaste fem matcherna. Dunkel form och flera svaga prestationer. Har hela säsongen saknat spelare som gör mål - i nuvarande trupp leder Banda interna skytteligan på sex mål. Sedan Witry lämnade klubben tycker jag anfallsspelet gradvis försämrats. Om vi kollar på de senaste fem matcherna och tar bort Kalmarmatchen är det ett mål de åstadkommit. Litat en del på fasta situationer - där är Halmstad bra på att försvara sig.

Senaste tiden har DIF blivit rejält bortkontrade av Elfsborg och IFK Göteborg (2x 0-3). Bortsett de matcherna har Djurgården en bra defensiv. Halmstad har inte riktigt de där vassa kotnringshoten framför allt Elfsborg har - så jag tror Djurgården inte kommer bli lika exponerade här. Saknar avstängde Hjalmar Ekdal, men har hyfsad täckning på den positionen.

Jag tror underspelet är en bra startposition in i den här matchen. Ser framför mig en matchbild där Halmstad står lågt och fokuserar på att försvara sig, för deras del får det nog gärna ticka 0-0. Ett DIF med en allt annat än sprudlande offensiv för dagen tror jag inte bara kommer skölja över ett välorganiserat HBK här. 0-0 när lagen möttes i Halmstad.

Nej, det här tror jag blir en målsnål rysare. 1-0, 2-0 eller 1-1 känns som tänkbara slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip