Djurgården tar emot Kalmar FF på Tele2 Arena.
Mitt spel: DIF vinner. Rak etta.

Trean mot elvan i tabellen drabbar samman är.

3. Djurgarden 12 7 3 2 21:10 24
11. Kalmar 12 2 7 3 10:12 13

Imponerades av Djurgården under våren. Förlusterna kom i derbyna, vilket nog bidrog till att deras vår inte hajpades så mycket. I övrigt gick de väldigt starkt, avslutade också med fyra rak segrar. Avfärdade mitten och bottenlag av Kalmarkaliber rätt så enkelt. Då tycker jag ändå det finns mer att hämta ur den här truppen:
En sån som Ajdarevic bidrog knappt alls under våren. Har en hög grundkapacitet och borde rimligtvis bli bättre under våren även om han haft lite skadeproblem.
Chilufya såg spännande ut i cupen, men har ännu inte spelat i Allsvenskan. Ska vara redo nu och kan bli en obehaglig överraskning för diverse ytterbackar i sommar.
Buya Turay gjorde en del mål men var lite väl mycket upp och ner spelmässigt.

Saknar här Erik Berg och Jesper Karlström, men bör klara sig hyggligt utan dem. Kevin Walker kan ersätta Karlström och DIF har också flera bra mittbackar.

Kalmar är väl okej. Tajta bakåt, men gör för få mål framåt. Lägst målsnitt/match i serien. Gjorde sig av med El-Kabir före vårens sista match och har därmed behövt möblera om lite då han oftast startat i någon av anfallspositionerna. Annars handlar det mesta om Kalmar FF om bröderna Elm. Viktor styr oftast defensiven på ett fint sätt medan Rasmus är mittfältsmotorn. Känslan är att det här är lite av ett mellanår för laget. Är för bra för att åka ur och för dåliga för att hugga om Europaplatserna. Har ett gäng unga talangfulla spelare som säkert kommer spelas in mer och mer. Tror därför Kalmar kommer pendla en del i prestation. Tror de kommer ha svårt i tuffa bortamatcher mot topp sex-lag. Tog visserligen poäng av Bajen i början av serien, men det var med ett gäng nödrop.

Tycker DIF är något snäpp bättre. Med tanke på hur svårt Kalmar har att göra mål och hur starka Djurgården normalt sett är defensivt tror jag inte smålänningarna nätar här.

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip