DIF tar emot Östersund på onsdagen.
Mitt speltips: Östersund att göra under 0,5 mål. Samma sak som DIF att hålla nollan alltså.
1.88 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Stor helgbesvikelse för Djurgården i Borås. Tycker de hade full kontroll på matchen (utan att för den saken skapa så mycket själva) mot Elfsborg. Men i matchens absoluta slutskede blev det en kommunikationsmiss mellan Une-Larsson och Bråtveit. Självmål, 0-1 och noll poäng med sig i bussen hem till Stockholm. Men släppte återigen till väldigt få målchanser. Precis som de gjorde hemma mot Falkenberg innan dess. Är ett av de lag som ligger bäst till i expected goals against-ligan. Släpper med andra ord till få kvalitativa målchanser totalt sett.

Östersund ligger precis ovanför kvalstrecket. Väntat för min del att de krigar där i botten av tabellen. Har lägst expected goals-siffra i hela Allsvenskan enligt statistiktjänsten jag använder och det känns väl rimligt. Truppen är inget att skriva hem om och det gäller även offensiven, som saknar riktigt vassa namn i min bok. Skapar inte mycket i sina matcher. Senast tvingades skadebenägne Simon Kroon vila pga sliten - frågan är om han är redo för spel nu ett par dagar senare. Östersund har visserligen fyra vilodagar inför nästa match, men då väntar Helsingborg på hemmaplan. I min bok hade det varit rimligt om de lagt upp sin vecka för att maximera sina chanser i den matchen, då det är tre riktigt viktiga poäng på spel då.

Matcherna kommer tätt nu och bägge lagen har bara två vilodagar. Det gynnar knappast offensiven, då tunga ben gör det svårare att skapa chanser.

Även om DIFs defensiv inte är på samma nivå som i fjol, mycket pga Danielsons exit, är det en av de bättre i serien. Har en väldigt stark och hårt jobbande centrallinje. Redan hållit nollan hemma mot lag som Kalmar FF och Falkenberg i liknande matcher och jag tror de gör det igen här. Brukar kunna vara ganska dominanta i hemmamatcherna mot lag på undre halvan och jag tror de kommer begränsa Östersund till att skapa få chanser här. Saknar visserligen Erik Berg här, men Augustinsson har visat tidigare att han kan vikariera på ett bra sätt. Eller om Ulvestad kliver ner.

Den djärve kan testa DIF att vinna + hålla nollan till något högre odds, men jag väljer DIF att hålla nollan. Djurgården har trots allt varit rätt uddlösa stundtals (bägge deras senaste matcher har varit mållösa i minst 88 minuter) och 0-0 känns inte helt omöjligt.

1,2-0 eller 0-0 känns som troliga resultat här.

This is the stats tab
This is the post tip