Cupkvartsfinal mellan Djurgården och Östersund väntar på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.85 hos Betsafe & Nordicbet .

DIF imponerade i sitt gruppspel. Knapp men klar Brageseger i premiären, därefter slaktades Umeå innan Kalmarmatchen avgjordes på 10 minuter förra helgen. Drabbades av ett coronautbrott inför den matchen och ett par spelare tvingades avstå. Ingen optimal uppladdning med en i stora delar saboterad träningsvecka och ett par spelare som fortfarande är borta. Har inte släppts någon trupp, men det ryktas om att mittbacken Une-Larsson är en av spelarna som är borta, vilket även gäller unge nyförvärvet Hien. Så det kan bli Hjalmar Ekdal och Schuller (normalt sett mittfältare) som bildar mittbackspar. Erik Berg är som bekant skadad sedan tidigare.

Samtidigt har Djurgården sett fina ut framåt med ett gäng spelare som levererat och sett vassa ut. Kalle Holmberg och Kujovic är båda spelare som ska ligga högt vad gäller mål per spelad minut. Sen finns ju Chilufya (känns som det finns jättepotential där - genombrott i år?), Mange Eriksson, Bärkroth, nyförvärvet Asoro och Elias Anderssons vassa vänsterdoja som vi fick se i Sirius i fjol. Så nog borde DIF kunna göra mål själva här.

Östersund bestämde sig som bekant för att förlägga en stor del av försäsongen till Spanien. Spelade ett par träningsmatcher mot Lokomotiv Moskva där de förlorade men ändå stod upp hyfsat och framför allt skapade en hel del. Körde sedan över Landskrona i cupen innan de tog fyra poäng mot Akropolis och Mjällby efter två jämna matcher. Har genomgående skapat rätt mycket och haft höga expected goals-siffror med många avslut. Turgott (7 mål i fjol) är kvar och backas upp av ett par andra spelare som är allsvenskt okej i sina bästa stunder. Tappat mittbacken Isherwood till Tyskland och det blir nog ett rätt tungt tapp då han inte direkt ersatts.

DIF är rättmätiga favoriter och ska ha toppchans att näta här. Tror dock Östersund också kommer kunna hota en del då deras försäsong varit rätt så lovande. Känslan är att det borde vara hygglig chans för bägge lagen att näta här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip