Djurgården tar emot Umeå FC på söndagen.
Mitt speltips: Djurgården asian -2. Spelet sitter vid seger med 3+ mål. Förlust vid Umeåpoäng eller seger med max två mål.
1.74 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

Den här matchen skulle spelats i Umeå, men flyttades till Tele 2 då det inte kunde garanteras att planen i Umeå var spelbar. En kall och snöig vinter har gjort att UFC:s hemmaplan varit ospelbar och kommunens bedömning är att det heller inte gick att garantera spelbart skick mot Djurgården. Umeå har därmed inte haft särskilt bra träningsförutsättningar under vintern.

Trots det - och trots att de drog på sig ett rött kort - skrällde laget i cuppremiären mot Kalmar. Vann med 2-1 efter två fasta situationer-mål. Tycker dock laget hade en hel del flyt mot ett Kalmar som ägde spelet och skapade klart bäst chanser. Då håller ändå Kalmar på att jobba in ett helt nytt spelsätt under Rydström.

Djurgården gjorde en bra cuppremiär då de slog Brage med 1-0. Hade bra koll på grejerna och segern kunde varit större med lite mer skärpa. Nollan var egentligen aldrig hotad. Följde upp det med en bra träningsmatch mot Sirius i veckan (6-2). Har tillbaka Elliot Käck och Elias Andersson är tillbaka i spel igen, vilket ger fler alternativ att laborera med.

Umeå åkte ur Superettan i fjol och spelar därmed i norrettan. Tappat 3-4 spelare, inklusive keepern Frodig och har väl inte värvat några supernamn. Bäste målskytten från i fjol, strikern Wikström, var den som tog rött kort senast och är avstängd här.

Räknar in DIF som ett allsvenskt topplag i år och det skiljer två divisioner mellan lagen. Med hemmaplansfördel och bra truppläge bör Djurgården kunna vinna med minst två mål mot ett Umeå som har avbräck och strulig försäsong i ryggen. Får Djurgården bara hål på Umeå här tror jag det kan rinna på till en mycket klar seger.

This is the stats tab
This is the post tip