På NSK Olimpijskyj kan vi mycket väl få se en "skräll" på marknaden då Dynamo Kiev tar emot Barcelona i Champions League. Oavsett form, attityd, skador och allt annat så är alltid Barcelona en favorit på förhand. I vanliga fall är det svårt att gå emot dem, speciellt när de ändå har tagit tre raka segrar i turneringen. Men två av segrarna har kommit på hemmaplan och den tredje mot ett skadeskjutet Juventus i Turin. Barcelona hade problem mot Dynamo Kiev senast och känslan är att de får problem igen.

Trots att Dynamo Kiev inte har fått till det resultatmässigt, eftersom de bara har en poäng på tre matcher, har de spelat bra i turneringen trots de massiva avbräcken på grund av Covid 19. Dynamo Kiev startade med en 0 - 2 förlust mot Juventus innan de tog en poäng borta mot Ferencvaros. Dynamo Kiev gjorde sedan en utmärkt match på Camp Nou och var till och med nära att utmana om poäng, men det blev en 1 - 2 förlust. Dynamo Kiev var utan 13 (!) A-lagspelare på Camp Nou på grund av nio fall av Coronavirus, tre skador och en avstängning. Och ändå lyckades Dynamo Kiev nästan plocka poäng - det är anmärkningsvärt.

Barcelonas problemlista fortsätter att växa. De kommer till matchen från en 0 - 1 förlust borta mot Atletico Madrid, vilket innebär att Barca ha halkat ner till en tolfte plats i tabellen. I Champions League har de vunnit en viktig match i Turin mot Juventus och tagit hemmasegrar över Ferencvaros och Dynamo Kiev, så de sitter säkert än så länge i Champions League. En seger i Ukraina innebär att Barcelona är klara för slutspel, men det är inget som jag lägger mina pengar på, med tanke på den usla bortaformen.

Barcelona har inte vunnit någon av sina tre senaste bortamatcher. Fixstjärnan Leo Messi verkar ha slutat bry sig om laget, likaså många flera andra spelare, i mitt tycke. De två som brydde sig mest för laget, Sergio Busquets och Gerard Piqué, är skadade och enorma avbräck för laget på alla sätt och vis. Vidare är Sergi Roberto borta året ut, samt att Piqués ersättare Ronald Araujo också är skadad och anfallaren Ansu Fati. Mittbacken Samuel Umtiti är tveksam till start på grund av ett knäproblem.

Till denna match kommer inte Leo Messi och Frankie De Jong heller till start, som vilas och stannar hemma i Barcelona.

Dynamo Kiev har Oleksandr Tymchyk, Nazariy Rusyn och Vladimir Kostevych borta på grund av skador, men truppen är i en mycket bättre form i jämförelse med mötet på Camp Nou. Självklart vill Barcelona studsa tillbaka och hitta formen igen, men avbräcken är för många och för stora och motståndet är för svårt för att vinna stort mot. Jag förväntar mig en tight match i Ukraina där hemmalaget täcker handikapp linan på 1,5 mål - då har Dynamo Kiev ändå råd att förlora matchen med ett måls marginal.

Speltips Dynamo Kiev - Barcelona:
1 asian hcp +1,5 (samma som Dynamo Kiev +1,5 mål) - odds 1.74 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Dynamo Kiev:
Heorhiy Bushchan, Tomasz Kędziora, Illya Zabarnyi, Vitalij Mykolenko, Oleksandr Karavaev, Volodymyr Shepelev, Denys Harmash, Mykola Shaparenko, Vitaliy Buyalskyi, Carlos de Pena & Benjamin Verbič.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc Andre Ter Stegen, Sergino Dest, Óscar Mingueza García, Clément Lenglet, Junior Firpo, Miralem Pjanic, Carles Alena, Francisco Trincão, Philippe Coutinho, Pedri González & Martin Braithwaite.
---

This is the stats tab
This is the post tip