Champions League är tillbaka där Juventus - en av många på förhand tippade favoriter - slängs direkt in i hetluften.

Till Kievs olympiastadion har de regerande Serie A mästarna rest för att ta sig an Dynamo Kiev i den första omgången av turneringen. Marknaden erbjuder nästan dubbla pengar på en rak Juventus säsong, vilket så klart är alldeles för högt. Anledningen är att Juventus får klara sig utan en av världens definitivt bästa fotbollsspelare - Cristiano Ronaldo - på grund av Corona. Även om det inte finns fullgoda ersättare så finns det gott om kvalitéer i de övriga som ska klara av att ta en trepoängare.

Dynamo Kiev leds av 75-åriga Mircea Lucescu, som är välmeriterad efter sin tid i Shakhtar Donetsk, där han vann åtta ligatitlar, sex cupar och UEFA-cupen 2008-09 på de tolv år som han var där. I somras återvände han mycket kontroversiellt till Ukraina för att ta hand om ärkerivalerna Dynamo Kiev. För att ta sig till gruppspelet har Dynamo Kiev kvalat förbi AZ Alkmaar med en 2 - 0 seger hemma samt slagit Gent med siffrorna 2 - 1 på bortaplan och 3 - 0 på hemmaplan. Väldigt imponerande, så klart.

Mer imponerande är att Juventus i så många år varit bäst i Italien. Detta blir deras 21:a Champions League slutspel. Inför denna match har Ronaldos frånvaro dominerat rubrukerna. I mitt tycke håller ersättarna Chiesa och Morata en hög nivå på topp, med svensken Dejan Kulusevski strax bakom dem. Dessa tre var involverade i Juventus mål i helgen, borta mot Crotone, som slutade 1 - 1. I övrigt har Juventus en bättre spelare på samtliga positioner i startelvan och därmed en stor chans att vinna matchen.

Även om Dynamo Kiev har fått en flygande start i den ukrainska ligan med fyra segrar och två kryss på sex ligamatcher så har de ännu inte mött en motståndare av Juventus kaliber. Juventus har en spännande trupp denna säsong och har en förmåga att resa sig i de stora turneringar. Jag litar på att Juventus gör detta även utan Ronaldo på topp och tar en viktig seger i gruppen.

Speltips Dynamo Kiev - Juventus:
2 - odds 2.00 hos Unibet , Casumo , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Dynamo Kiev:
George Buschan, Tomasz Kedziora, Illia Zabarnyi, Vitalii Mykolenko, Alexander Karavaev, Vitaly Buyalsky, Serhiy Sydorchuk, Mykola Shaparenko, Viktor Tsigankov, Vladyslav Supriaga & Carlos De Pena.

Bekräftad startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Juan Cuadrado, Adrien Rabiot, Rodrigo Bentancur, Federico Chiesa, Aaron Ramsey, Alvaro Morata & Dejan Kulusevski.
---

This is the stats tab
This is the post tip