På Estadio Municipal de Ipurua tar Eibar emot Villarreal i ett spännande möte, där hemmalaget är en liten favorit till att vinna mötet. Tidigare inbördes möten har slutat med en hel del mål från båda lagen, men jag tvivlar starkt på att så blir fallet denna gång - med tanke på att båda lagen har haft problem med målskyttet. Därmed finner jag det intressant att kika närmare på ett under 2,5 mål i matchen spel.

Eibars, som detta år hade lyft sig ordentligt, har nu återigen hamnat i problem. Det som har strulat är målskyttet, med tanke på att inget mål har gjorts framåt på de två senaste möten. Även om laget har mött Barcelona hemma (0-2) och Celta Vigo borta (0-2) så har de spelat helt okej defensivt, men inte på något sätt räckt till offensivt. Anfallsspelet har inte varit kreativt och det känns som att det saknas en spelfilosofi när det gäller omställningar och kontringar. När dessutom anfallaren Sergi Enrich är skadad så märks det verkligen att Eibar är försvagade offensivt.

Ett annat formsvagt lag är Villarreal, som har spelat många matcher på sistone, i och med Europa League. Med endast ett mål framåt på de två senaste matcherna (mot Lyon och Getafe) har även Villarreal problem med målskyttet. Till matchen mot Eibar saknas vänsterbacken Jaume Costa, som är avstängd, men där finns det fullgoda ersättare. Tränaren Javi Calleja har roterat och testat olika anfallsalternativ men ännu inte hittat något som han själv är nöjd med eller för den delen något som faktiskt funkar. Däremot är Villarreal fortsatt starka bakåt så det blir tufft för Eibar att göra många mål denna gång.

De senaste inbördes möten har då varit målrika. Se här:

LaLiga: 1/10, 2017
Villarreal 3 - 0 Eibar

LaLiga: 1/4, 2017
Villarreal 2 - 3 Eibar

LaLiga: 30/10, 2016
Eibar 2 - 1 Villarreal

LaLiga: 3/4, 2016
Eibar 1 - 2 Villarreal

LaLiga: 22/11, 2015
Villarreal 1 - 1 Eibar

Att det ska bli någon målexplosition i detta möte är osannolikt, med tanke på dagsformen hos båda lagen. Därmed finner jag ett värde i att spela på under 2,5 mål i matchen till 1.75 i odds hos Bwin .
---
Preliminär startelva Eibar: Marko Dmitrovic, Ruben Jimenez Pena, David Lomban, Anaitz Arbilla, David Junca, Dani Garcia, Gonzalo Escalante, Fabian Orellana, Joan Jordan, Takashi Inui & Charles.

Preliminär startelva Villarreal: Sergio Asenjo, Adrian Marin, Victor Ruiz, Alvaro Gonzalez, Mario Gaspar, Pablo Fornals, Rodrigo Hernandez, Manuel Trigueros, Samuel Castillejo, Carlos Bacca & Enes Unal.
---

This is the stats tab
This is the post tip