En av favoriterna till att vinna Afrikanska mästerskapet, kliver in i turneringen, Elfenbenskusten, där de ställs mot Ekvatorialguinea på Japoma Stadium i Kamerun. I gruppen finns även Sierra Leone och de regerande mästarna Algeriet. Ekvatorialguinea kvalade in till turneringen från en enkel grupp, där de slutade tvåa efter Tunisien. Elfenbenskusten vann sin grupp, där de tog 13 av 18 möjliga poäng och tog sig in i en nionde raka turnering. Det råder klasskillnad, på alla sätt, i Elfenbenskustens favör.

I flera års tid har Elfenbenskusten presterat långt under förväntningar. Med tanke på den fantastiska truppen ska de tas på största allvar. Formen är fin med bara en förlust på de 12 senaste landskamper. Kvalet till mästerskapet avslutades med stora segrar över Niger med 3 - 0 och Etiopien med 3 - 1. Ajax-anfallaren Sebastien Haller är i toppslag med 22 mål i klubben, i alla tävlingar. Vidare är Zlatan Ibrahimovics lagkamrat i AC Milan, Franck Kessie, i högform. Sedan finns Eric Bailly från Man United och Nicolas Pepe från Arsenal med i truppen. Förbundskaptenen Patrice Beaumelle har fantastiska spelare till sitt förfogande.

Efter att ha misslyckats med att kvala till mästerskapet under åren 2017 och 2019 tog sin Ekvatorialguinea in. De lyckades göra detta med bara 9 poäng i tabellen. Efter 0 - 3 förlusten mot Tunisien har de varit obesegrade i de fem senaste landskamper. Dock har de mött lätt motstånd. Mot de större afrikanska nationerna väger Ekvatorialguinea på tok för lätt. Att Sassuolo-mittfältaren Pedro Obiang saknas på grund av skada är ett enormt avbräck. Det fattas också rutin hos spelarna, i dessa sammanhang.

Gott om rutin finns Elfenbenskusten, samt en enorm spetskompetens. Marknaden har Elfenbenskusten som favoriter, som borde vinna i hästlängder. Åtminstone ska de täcka handikapp linan på -1,5 mål och alltså vinna matchen med fler än ett mål i marginal.

Speltips Ekvatorialguinea - Elfenbenskusten:
2 asian -1,5 (samma som Elfenbenskusten -1,5 mål) - odds 1.80 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Ekvatorialguinea:
Jesus Owono, Marvin Anieboh, Luis Meseguer, Miguel Angel, Esteban Obiang, Carlos Akapo, Federico Bikoro, Dorian Hanza, Emilio Nsue, Javier Balboa & Dorian Hanza.

Preliminär startelva - Elfenbenskusten:
Sylvain Gbohouo, Kossounou Odilon, Willy Boly, Eric Baily, Frank Kessie, Maxwel Cornet, Serge Aurier, Jean Michaël Seri, Max Gradel, Sebastien Haller & Nicolas Pepe.
---

This is the stats tab
This is the post tip