Guldjagande AIK reser till Borås på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Finns till bra odds hos SpeedyBet eller Bethard .

Formsvaga AIK stapplar vidare i guldstriden. Haft 35-40% bollinnehav senaste matcherna men har lyckats vinna ändå, bortsett från derbyt mot Bajen. Fått med sig en del billiga straffar och haft lite medstuds bakåt. Ser inte bra ut spelmässigt, men är alltid tunga att möta ändå. I veckans seger mot IFK Göteborg var Linnér nog lagets bäste spelare. En del pratade om rån efteråt och många runt AIK börjar tröttna på det torftiga spelet. Frågan är om Norlng kommer köra på med samma taktik som innan eller om han kommer skicka ut ett mer offensivt ambitiöst lag.

Saknar hursomhelst nu viktige mittbacken Karol Mets, som är avstängd. Ett avbräck i ett försvar som inte känns lika bra som i fjol. Obasi är skadad och Bahoui är troligen också out. Finns ändå offensiva alternativ med Goitom, Elyounoussi, SIgthorsson, Seb Larsson m.fl. Elfsborgs försvar (13 raka matcher utan hållen nolla och femte mest insläppa i serien) skrämmer ingen. Petar som bekant kaptenen och normale förstekeepern Ellegaard. Ersättaren Rönning har inte gjort bort sig, men är såklart en försvagning över tid.

Elfsborg saknar avstängde mittbacken Portillo och centrale fältaren Simon Olsson.
Tycker boråsarna gjorde en okej insats mot Malmö FF förra helgen - 3-0-förlusten var i överkant. Följde upp det med att slå Häcken med 2-1 på bortaplan - ett av få riktigt imponerande resultat av Elfsborg på två säsonger. Min känsla är att Elfsborg är lite halvt på gång, åtminstone jämfört med hur svaga de såg ut tidigare den här säsongen. Levi får minuter, Frick är jobbig och Jesper Karlsson ser äntligen ut att få ut något av sin talang. Har inget att spela för mer än att försöka komma före Örebro. Så Elfsborg kan gå ut avslappnat och försöka bjuda sin allt mindre livepublik på en match som gör att dem kanske överväger att komma tillbaka. Finns inget att hålla tillbaka på i en sån här match.

Bör få en del att säga till om spelmässigt mot ett AIK som saknar Mets och sett svaga ut rent allmänt senaste tiden. AIK måste vinna varje match i det här skedet av säsongen och måste "gå" för det under 90 plus tillägg. Mot bakgrund av detta känns oddset (nära dubbelt) på att båda lagen nätar för bra för att avstå. Båda lagen har gjort mål i fem av de senaste sex matcherna när de spelat i Borås. Den historian påverkar såklart inte dagens match, men jag tror det händer igen.

This is the stats tab
This is the post tip