Cupsemifinaler väntar på torsdagen, där Elfsborg tar emot IFK Göteborg.
Mitt speltips: Över 3,5 gula kort i matchen.
1.57 hos Nordicbet & Betsafe .

Testar en liten rövare här. Inte ofta jag rekommenderar spel på kort-marknaden, men här tycker jag det finns värde i spelet. Den djärve kan testa över 4,5 gula kort till ännu högre odds.

Viktig match för bägge lagen. Cupseger innebär en Europabiljett. Att nå Europa skulle såklart bägge klubbar må bra av detta år med minskade intäkter. Dessutom utslagsmatch med allt vad det innebär i form av möjlighet att ta taktiska gula kort, maskningar etc.

Bägge lagen har tagit rätt så få gula kort hittills den här säsongen. Men:
- I fjol tog Elfsborg överlägset flest gula kort i Allsvenskan. Många av spelarna som var med då finns kvar i truppen nu. I helgens match mot Malmö gjorde hälseneskavaren Sivert Nilsen (fyra gula på tio allsvenska matcher i fjol) allsvensk årspremiär efter att ha varit skadad. I elvan lär varningsbenägna spelare som Frick och Strand finnas.
- Blåvitt tog tredje flest kort förra året. Samma sak där, många spelare från då är kvar.

Det här är "El Västico" - ett derby. Tydligt att lagen inte gillar varandra. När de möttes i premiären slogs den här linan och August Erlingmark drog på sig ett direkt rött kort. Lär finnas lite ouppklarad irritation mellan lagens spelare. Fem av de senaste sex matcherna mellan lagen har förresten innehållit fyra eller fler gula kort.

Matchen döms av Mohammed Al Hakim. Är väl inte den mest kortglade domaren, men när han dömde det här mötet 2018 visade han upp ostskivan vid fem tillfällen. Flera heta matcher han dömt av liknadne karaktär har gått över den här linan (bland annat AIK-MFF för ett par veckor sedan).

Tycker det ska vara bra chans för minst fyra gula kort här, kan se bägge lagen ta minst två varningar, kanske fler.

This is the stats tab
This is the post tip