Nykomlingen Empoli tar emot Genoa på fredagskvällen.

Serie A
11. Empoli 11 5 0 6 16:21 15
17. Genoa 11 1 5 5 15:22 8

Empoli hemma
6 1 0 5 7:16 3

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
Sassuolo - Empoli 1-2

Genoa borta
6 1 2 3 8:13 5

Formen
F, O, F, O, O

Senaste match
Genoa - Venezia 0-0

Preliminära elvor (Gazzetta Dello Sport)

Empoli (4-3-1-2) Vicario - Fiamozzi, Romangoli, Viti, Marchizza - Haas, Ricci, Bandinelli - Henderson - Cutrone, Pinamonti


Saknar: Stojanovic (avstängd)
Osäkra: Ekong

Genoa (4-3-1-2) Sirigu - Cambiaso, Biraschi, Vasquez, Criscito - Sturaro, Badelj, Rovella - Galdames - Kallon, Caicedo

Saknar:
Osäkra: Maksimovic, Vanheusden, Bani, Hernani, Fares, Destro

Jojolaget Empoli är återigen i Serie A och frågan är om det är för att stanna? Det får vi se men än så länge har säsongsstarten talat för att man är tillräckligt bra för ett nytt kontrakt. På elva matcher har Empoli fem segrar och sex förluster. Lite oväntat nog så är det bortaspelet som lett till framgångar medan laget än så länge bara vunnit en av sex matcher på hemmagräs. Nu senast tog Empoli en skalp borta mot Sassuolo (2-1) och jag tycker att det ska bli spännande att se vad mister Andreazzoli gör för att matcha laget till tre poäng mot Genoa. För det är ett fullt rimligt mål tycker jag. Genoa känns återigen som ett lag som kan ryka ur Serie A och Ballardini har inte fått ordning på laget så här långt. Detta trots att det finns välkända spelare som Sirigu i målet, Criscito och Sturaro för att nämna några.
Med det sagt har Genoa nu åtta raka matcher utan seger. Man kommer närmst från 0-0 hemma mot nykomlingen Venezia och det är ju en match man bara måste vinna egentligen för att inte bli insyltade i bottenstriden. Innan dess 1-1 borta mot Spezia.
Jag ser definitivt en chans för Empoli att vinna här. Samtidigt tycker jag att oddset för hemmaseger är alldeles för nedtryckt med tanke på Genoas grundkvalitet i truppen och behov av poäng här. Jag väljer därför ett målspel.

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.81 hos Pinnacle (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip