England:

Kom undan med blotta förskräckelsen i åttondelsfinalen där England behövde straffar för att besegra Nigeria, som gjorde en strålande match och lyckades perfekt med sin matchplan. Sarina Wiegman fortsatte med framgångsreceptet från 6-1-segern mot Kina och mönstrade på nytt sitt England i en 3-4-1-2-formation med Lauren James bakom en anfallsduo med Alessia Russo och Lauren Hemp. Men Nigeria gjorde ett utmärkt arbete defensivt, var duellstarka, attackerade ytorna bakom Englands wingbacks effektivt och var som iglar varje gång anfallstrion sattes i spel, där särskilt James var under sträng bevakning.

Till slut fick James nog och tog ett idiotiskt rött kort – vilket gör att hon, som varit Englands kanske främsta spelare under VM med tre mål och tre assist, är avstängd i både kvartsfinalen och en eventuell semifinal – och motsägelsefullt nog tog England bättre kontroll på matchen med tio spelare än man lyckats med i 11v11. Nigerias matchplan kullkastades och fungerade inte alls lika bra när man tvingades ta ett större initiativ och försöka finna vägar igenom det engelska laget.

Frågan är hur Wiegman nu tar sig an Colombia där England, prestationen i åttondelsfinalen till trots, återigen får finna sig i att bära favoritskapet. Fortsätter hon med trebackslinjen eller återgår hon till att spela med en fyrbackslinje utan Lauren James, där det inte finns någon uppenbar ersättare (särskilt inte när Ella Toone sett formsvag ut i början av mästerskapet)? Det ska bli spännande att se, och känns öppet på förhand.

Colombia:

Är kvartsfinalklart för första gången i Colombias historia. Vann gruppen efter att ha besegrat Sydkorea, 2-0, och Tyskland, en sensationell 2-1-seger i slutsekunderna, innan man föll mot Marocko i den avslutande gruppspelsmatchen. I åttondelsfinalen blev det en tajt och tät affär där målchanserna knappast haglade men till slut kunde Colombia besegra Jamaica efter att Catalina Usme gjort matchens enda mål i andra halvlekens begynnelse.

Colombia får tillbaka Manuela Vanegas från avstängning och hon lär återvända till startelvan. I lär Colombia försöka fokusera på att hålla England stången genom att sätta defensiven i främsta rummet, och kanske hämta inspiration från hur väl Nigeria lyckades med att nullifiera den engelska offensiven, och hoppas på magi från supertalangen Linda Caicedo och åttondelsfinalhjälten Usme.

England favorit – trots svag prestation i åttondelsfinalen

Colombia har gjort en otrolig resa som tagit sig till kvartsfinal för första gången. England har blandat och gett under hela turneringen och gjorde i ärlighetens namn ingen bra insats alls i åttondelsfinalen mot Nigeria. Trots det bär England ett tydligt favoritskap i den här kvartsfinalen och är ett på pappret betydligt starkare lag än Colombia. Colombia har gått under 2.5-målslinan i tre av fyra matcher, med 2-1-segern mot Tyskland som enda undantag, och jag tror England får slita för att ta en semifinalplats. England att vinna & Under 3.5 mål skulle kunna vara ett tänkbart alternativ till 1,80 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip