England:
Sarina Wiegman är inte känd som en ”Tinkerwoman” som ständigt skruvar på saker och ting taktiskt och skiftar runt i startelvan i onödan. Efter Keira Walsh knäskada mot Danmark fanns det en hel drös frågetecken inför avslutande gruppspelsmatchen mot Kina – och de besvarade Wiegman med att fullständigt kasta om laget.
Borta var den 4-3-3-bas som grundlade EM-triumfen i fjol och plötsligt ställde England upp i en 3-4-1-2-formation där Rachel Daly och Lucy Bronze stormade fram i wingback-rollerna. Jess Carter gjorde Alex Greenwood och Millie Bright sällskap i den nyformerade trebackslinjen och på mittfältet kom Manchester Uniteds speldirigent Katie Zelem in för att ackompanjera Georgia Stanway. Ella Toone, som inte övertygat i de två inledande matcherna, förpassades till bänken och härliga Lauren James – vilken fotbollsspelare – tog position bakom anfallsduon med Alessia Russo och Lauren Hemp. Förändringarna gav resultat när England verkligen gav svar på tal med en övertygande prestation och en välförtjänat 6-1-seger.
I skrivande stund är det fortfarande oklart hur det står till med Barcelonas Keira Walsh. Men om mittfältsstjärnan inte kommer till spel i åttondelsfinalen – vilket vi nog kan starkt misstänka att hon inte gör – känns det högst tänkbart att Wiegman fortsätter att bygga vidare på framgångsreceptet från 6-1-segern mot Kina och fortsätter med den nya formationen.
Nigeria:
Överraskade och tog sig vidare från Grupp B efter att ha vandrat obesegrat genom ”Dödens Grupp”, vilket resulterade i att regerande olympiska mästarna Kanada åkte ut redan i gruppspelet. Nigeria kryssade, 0-0, mot både Kanada och Irland och säkrade avancemanget genom en likaledes imponerande som oväntad vändning när man besegrade värdnationen Australien med 3-2.
Barcelona-stjärnan Asisat Oshoala, som vilades från startelvan mot Australien med skadebekymmer, var tillbaka från start mot Irland i den avslutande gruppspelsmatchen och den snabba anfallaren kommer spela en nyckelroll om Nigeria ska pressa England och utmana om en kvartsfinalplats här.

England favorit – Super Eagles har redan skrällt dock

England kliver in i den här åttondelsfinalen som klar favorit efter att ha avslutat ett gruppspel som inleddes vacklande med en övertygande 6-1-seger. Super Eagles har dock visat att man inte ska underskattas genom att brotta sig igenom en stenhård grupp med både Australien och Kanada. England fick rejält fart på målskyttet senast, men Nigeria är inga pushovers och 1,27 på ettan är inget lockande odds. England att vinna och över 2.5 mål kan vara ett alternativ till 2,20 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip