I en vidöppen final i damernas EM i fotbolls ställs England mot Tyskland på Wembley. Värdnationen har ännu inte tagit någon större trofé i något mästerskap. Tyskland är på jakt efter en nionde EM-titel. Det är inte bara rutinen som talar för Tyskland - utan även dagsformen. Ingen nation har varit lika överlägsna i mästerskapet som Tyskland - som har vunnit alla landskamper.

Med förbundskaptenen Sarina Wiegman har England nått sin tredje EM-final. Vägen dit var enkel i gruppspelet, där Österrike, Norge och Nordirland besegrades. Desto svårare blev det i kvarten där de log under mot Spanien - men kvitterade sent och avgjorde under förlängningen. Mot de svenska damerna blev det en ny komfortabel seger med 4 - 0. Tuffare motstånd väntar.

Tyskland har varit i en magisk form under hela mästerskapet. De hade lyckats näta elva gånger på tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal - samtidigt som de inte hade släppt in något mål alls. Samtliga landskamper hade de vunnit med fler än ett mål i skillnad. Då har nationer som Danmark, Spanien och Finland slagits i gruppen - samt Österrike i kvartsfinalen, på ett imponerande sätt. I semifinalen besegrades också Frankrike, redan efter fulltid. Alexandra Popp, som har nätat i samtliga landskamper i turneringen, nätade två gånger om i 2 - 1 segern. Det insläppta målet kom från ett självmål av målvakten Merle Frohms.

Då Tyskland har varit i fin form under hela mästerskapet känns de som den hetaste nationen av alla. England har varit framgångsrika, både bak i banan och i den sista tredjedelen, men räcker inte helt till. Därmed blir det ett spel på att Tyskland fortsätter dominera i Dam-EM och vinner turneringen - genom att slå England efter ordinarie tid, förlängning eller straffar.

Speltips England - Tyskland:
Tyskland Vinnare - odds 2.05 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - England:
Mary Earps, Lucy Bronze, Millie Bright, Leah Williamson, Rachel Daly, Georgia Stanway, Keira Walsh, Beth Mead, Fran Kirby, Lauren Hemp & Ellen White.

Preliminär startelva - Tyskland:
Merle Frohms, Giulia Gwinn, Kathrin Hendrich, Marina Hegering, Felicitas Rauch, Lina Magull, Lena Oberdorf, Sara Däbritz, Svenja Huth, Alexandra Popp & Klara Bühl.
---

This is the stats tab
This is the post tip