I skuggan av mycket annat denna lördag spelar AIK mot Enskede i Svenska Cupen.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen. Tas hos Nordicbet eller Betsafe .
Matchen spelas på Friends Arena.

Division 2-laget Enskede gjorde bokslut på sin ligasäsong för en månad sedan. Har kunnat gå och ladda för den här matchen, som för många spelare är den största i karriären, sedan dess. Var visserligen ett mycket målglatt lag i serien med 13/26 matcher över 3,5 mål. Men här lär taktiken vara att hålla tätt så länge de kan.

AIK:s säsong blev en besvikelse till slut. Kritiserat spel och icke godkända resultat vare sig i Allsvenskan eller Europa. Ska här bara vinna för att säkra en bra cupförsäsong 2020. Lite svårt att veta hur de resonerar vad gäller laguppställning i en sån här match. Finns väl ingen direkt anledning att gå all in och riskera spelare som gått med småskavanker. Kan mycket väl bli så att en del icke ordinarie spelare får chansen. En sån som Elyounoussi, som med stor sannolikhet lämnar efter säsongen, kan mycket väl vilas i den här mindre viktiga matchen som AIK bara ska vinna oavsett. Får Seb Larsson 90 minuter inför en viktig landslagssamling? Bahoui fick ett par minuter senast, mycket tveksamt om han är redo för 90 minuter. Finns frågetecken på offensiva kuggar.

Det är inte lätt för division 2-lag att göra mål på allsvenska lag. AIK är alltjämt riktigt starka defensivt med sin 3-5-2-uppställning och jag tror en nolla för Gnaget är klart troligt. Då är frågan om AIK klarar av att slå en 3,5-lina på egen hand. Jag är tveksam till det då det är en rätt oglamourös match i mitten av november, som lär bevittnas av ganska liten publik.

Tror under 3,5 mål i matchen är en utmärkt startposition till en bit över dubbelt. Kommer säkert gå att sälja av positionen hyfsat tidigt genom att ta över 3.0 eller 2.75 mål och hoppas på en liten jackpot.

2/3-0 till AIK?

This is the stats tab
This is the post tip