AFC Eskilstuna-Djurgården drabbar samman på måndagen. Botten mot toppen.
Mitt spel: Rak tvåa på Djurgården.

Tycker DIF såg mycket bra ut i återstarten mot Kalmar FF. Segern satt visserligen långt inne (Danielson nickade in 1-0 i 87:e), men var oerhört rättvis. Blev till slut 2-0 och det var närmare 3-0 än 2-1. Saknade då avstängde Jesper Karlström, han är tillbaka här. Även ordinarie keepern Bråtveit bommade matchen, då han ryktats bort. Borde kunna spela här, även om Vaiho är en fullgod ersättare. Erik Berg lär vila igen, då han rehabar. Men även där är ersättarna riktigt bra.

Ställs mot MFF kommande helg i en ruggigt tung match. Kan eventuellt öppna för att Buya Turay, som blir avstängd om han drar på sig ett gult kort här, vilas. Hade såklart varit ett offensivt avbräck, men lär hoppa in om det skulle behövas. Tycker annars Djurgården har en okej offensiv med yttrarna där Ring går i bräschen och andravågsmittfältarna Ulvestad/Karlström. Finns mer att hämta av Ajdarevic, som såg rätt okej ut som inhoppare senast. Det gjorde även Chilufya, som debuterade. Yttern är ruskigt snabb och kan bli en attraktion under andra halvan av säsongen.
Defensiven är en av de starkaste i serien, där bara MFF har färre insläppta mål. AFC har gjort minst mål i serien och kommer få svårt att hota Djurgården här tror jag. En ny DIF-nolla (ett insläppt mål senaste fem AS-matcherna) känns trolig.

Jumbon AFC kryssade uppe i Sundsvall i återstarten. Midnattsjippomatchen var en ruskigt seg historia där ett uddlöst Sundsvall slet för att bryta ner ett defensivt AFC. En poäng var väl okej för AFC, men Sundsvall är inte bra just nu - så själva prestationen ska inte överskattas alls. Saknade nyckelspelaren Adi Nalic då. MFF-lånet har dragits med skador och är troligen out även här - jätteavbräck för en klen trupp om han ej kan spela. Förlorat flest matcher i serien och känns som det svagaste laget i nuläget - har inte förstärkt truppen och det går inte att skönja någon form av positiv trend.

Djurgården kommer ha med sig mycket folk och det kommer vara hemmamatch-atmosfär för deras del. Underlaget liknar det DIF är vana vid, så det ska inte vara några problem. Tycker de ska ha bra bra chans att avfärda AFC - precis som de gjort med i stort sett alla botten/mittenlag.

0-1/2?

This is the stats tab
This is the post tip