bet365 livestreamar matchen.

På Estadi Cornella-El Prat, också känd som RCDE Stadium, tar Espanyol emot katalanska rivalerna och ligamästarna Barcelona i en derbi-barceloni match där botten möter toppen. Ingenting talar för att Espanyol ska ha någon chans till poäng. Historiken är helt på Barcelonas sida, som inte har förlorat mot Espanyol sedan år 2009. Självförtroende är något Espanyol spelarna saknar helt, med en bedrövlig form i den spanska La Liga. Barcelona har efter två kryssmatcher hittat formen igen.

Espanyol är på god väg ut ur La Liga, eftersom de befinner sig längst ner i tabellen med bara 10 poäng inkasserade på 18 ligamatcher. När det kommer till all möjlig negativ statistik så är det Espanyols namn som kommer högst upp. Inget annat lag har bara två segrar. Inget annat lag har gjort färre mål och inte heller släppt in fler mål än dem. Förvånansvärt är inte Espanyol det sämsta bortalaget i ligan, utan det finns, hör och häpna, sex andra lag som är sämre än dem på bortaplan. Alltid något!

Espanyol har fem poäng upp till säker mark. I dagsläget känns varje poäng så långt borta, med tanke på den usla formen som de har visat upp på sistone. Till denna tuffa derbymatch kommer Espanyol utan mittfältaren Esteban Granero, som har dragit på sig fem gula kort och är avstängd. På skadelistan hittar vi Sebastien Corchia, Victor Sanchez och Matias Vargas. I övrigt blir det inte många förändringar från den startelvan som för övrigt förlorade med 0 - 2 mot Leganes, som ligger nästsist i tabellen.

Senast Espanyol tog emot Barcelona slutade matchen 0 - 4. Liknande siffror kan inte uteslutas denna gång heller. Ligamästarna Barcelona kommer utvilade efter vinteruppehållet och är två poäng före tvåan Real Madrid i tabellen. Totalt har Barcelona kammat hem 39 poäng på 18 matcher. Efter att ha spelat 2 - 2 borta mot Real Sociedad och mållöst hemma i El Clasico mot Real Madrid reste de sig och tog en bekväm 4 - 1 seger mot Alaves på Camp Nou. Det blev ett bra avslut på året.

Efter några skadebekymmer tidigt i säsongen har fixstjärnan Leo Messi hittat drömformen igen och nätat 13 gånger, på de 13 matcher som han har spelat. Det går att räkna med ett mål, minst, per match när han kliver på planen. Han har även lyckats lyfta de övriga spelarna på slutet, där kollegorna Luis Suarez och Antoine Griezmann också varit framgångsrika med målformen. Till denna match har Barcelona fått ett nytt avbräck i målvakten Marc-Andre ter Stegen, men Neto är också grym.

Då det inte finns någonting som talar för att Espanyol ska klara av att hålla undan Barcelona ska detta återigen bli en bekväm seger för Barcelona, som knappast ser mötet som en bortamatch, med tanke på att de inte behöver resa samt att de har en hel del publik bakom sig som får biljetter till denna match. Jag ger Barcelona minst en 50 % chans att täcka handikapp linan och vinna matchen med fler än ett mål. Marknaden ger ett mycket högre odds än den sannolikheten så det finns ett värde att hämta.

Därmed lägger jag ett spel på att Barcelona vinner matchen med -1,5 mål i handikapp, till 2.30 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Espanyol:
Diego Lopez, Didac Vila, Bernardo Espinosa, Naldo, Javi Lopez, David Lopez, Victor Gomez, Oscar Melendo, Marc Roca, Sergi Darder & Jonathan Calleri.

Bekräftad startelva Barcelona:
Neto, Sergi Roberto, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Lionel Messi, Luis Suarez & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip