Efter att ha segrat på Nyårsafton är Espanyol på jakt efter en ny vinst när Elche gästar dem på RCDE Stadium i den spanska La Liga. Nykomlingen Espanyol fortsätter att imponera och ligger i mitten av tabellen. Elche slåss även denna säsong för sin överlevnad och ligger precis ovanför nedflyttningszonen. Formen är iskall. Att resa hem från Barcelona med poäng blir tufft.

I toppdivisionen har det blivit sju segrar, fem kryss och sju förluster för Espanyol. Sex av dessa segrar har kommit på hemmaplan, där Espanyol är urstarka. Bakom sig har de en imponerande seger över formstarka Valencia, där Espanyol vände på ett underläge och vann med 2 - 1. Försvararen David Lopez är skadad, samt att Fran Merida, Miguel Llambrich och Manu Morlanes har testats positivt för Corona. Dock finns den spanska landslagsanfallaren Raul de Tomas i högform, med 9 ligamål.

Med nöd och näppe klarade sig Elche kvar förra säsongen. Även denna gång kommer det bli svårt. Efter 19 omgångar har de 16 poäng, lika många som Alaves - som ligger på en nedflyttningsplats. Elche avslutade förra året med förluster mot Valencia och Barcelona. Dock tog de en poäng i det mållösa mötet hemma mot Granada, där mittbacken Diego Gonzalez blev utvisad. Fidel Chaves har skrapat ihop fem gula kort och är också avstängd. Bortastatistiken är usel med 7 förluster på 10 matcher.

Espanyol har lyckats vinna de tre senaste hemmamatcherna i La Liga. Att hela truppen dessutom är i fin form talar för en ny trepoängare i ligaspelet. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på en rak Espanyol seger i detta La Liga möte mot Elche.

Speltips Espanyol - Elche:
1. Odds 1.90 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Adria Pedrosa, Leandro Cabrera, Sergi Gomez, Aleix Vidal, Sergi Darder, Keidi Bare, Adrian Embarba, Nico Melamed, Javier Puado & Raul De Tomas.

Preliminär startelva - Elche:
Edgar Badia, Helibelton Palacios, Enzo Roco, Pedro Bigas, Johan Mojica, Josan, Omar Mascarell, Ivan Marcone, Tete Morente, Lucas Boye & Lucas Perez.
---

This is the stats tab
This is the post tip