På Estadi Cornella-El Prat får spanska Espanyol inleda sin gruppspel i Europa League, då ungerska Ferencvaros kommer på besök. Marknaden, som öppnade på cirka 1.30 i odds på en rak hemmaseger har stigit då Espanyol har läckt in mål och fått en tuff start i den spanska La Liga. Dock har Espanyol vaknat till på sistone samt att de har presterat riktigt bra i Europa League, där de har gjort en hel del mål. Även Ferencvaros har varit målrika, både i ligan och Europa League så jag spelar på ett målkalas.

Inför helgens ligamöte borta mot Eibar hade inte Espanyol gjort något mål framåt på sina tre inledande matcher. Det var en oväntad måltorka som givetvis skulle komma mot ett slut, då Espanyol har ett grymt anfallsspel - vilket har gått att se i Europa League. Där har Espanyol kvalat sig vidare genom att slå Stjarnan med 4 - 0 hemma och 3 - 1 borta, sedan Luzern 3 - 0 både hemma och borta och slutligen Zorja Luhansk 3 - 1 hemma och 2 - 2 borta. Det har varit målrika matcher där Espanyol har varit framgångsrika.

I defensiven dock har Espanyol inte riktigt presterat något vidare, sedan den nya tränare David Gallego tog ett steg från B-laget upp till A-laget. Då är det inte bara i Europa League som försvaret har underpresterat utan även i La Liga. Det har blivit två insläppta mål mot Sevilla, tre mot nykomlingar Granada och ett insläppt mål mot Eibar senast. Endast mot Alaves har Espanyol lyckats hålla nollan, i en tråkig mållös match, men annars så ser det inte så stabilt ut i försvaret.

En av många anledningar är att mittbacken och den spanska landslagsbacken Mario Hermoso har lämnat för Atletico Madrid och ingen riktigt ersättare har tagits in, som håller den höga nivån. I övrigt är det väldigt passivt i Espanyols försvar, där anfallarna stundals får göra lite som de vill. Detta kommer att gilla anfallsglada Ferencvaros, som själva befinner sig i en liknande situation, där de släpper in alldeles för många mål bakåt men också gör en hel del framåt.

Ferencvaros blandar och ger. De kan lika gärna förlora denna match med 0 - 4 som de kan vinna med 3 - 2. I den ungerska ligan är det ofta de gör fyra mål i sina matcher. Men sedan kan de också släppa in fyra mål i större cuper. Ett smakprov på detta är Champions League kvalet, där Ferencvaros vann borta mot Ludogoretz med 3 - 2, sedan 3 - 1 hemma mot Valletta, för att sedan förlora 0 - 4 hemma mot Dinamo Zagreb. Sedan förlorar Ferencvaros borta mot Puskas med 1 - 4 och i nästa match vinner de med 4 - 2 hemma mot Suduva i Europa League. I den sista matchen blev det 4 - 0 borta mot Paksi i ligan.

Allt som oftast blir det en hel del mål när Ferencvaros är involverade. Detta då Ferencvaros är ett offensivt lag, Ungerns motsvarighet till Real Madrid när det gäller offensiven och defensiven. Så när två lag, som är skickliga i offensiven, men ostabila bakåt, ställs mot varandra i Europa League så kan det mycket väl smälla hårt från båda sidorna och en hel del mål trilla in. Jag slår på stort och spelar på att det blir minst fyra mål i matchen, alltså över 3,5 mål linan, till fina 3.05 i odds.

Själva oddset finnes hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva Espanyol:
Diego Lopez, Didac Vila, Bernardo, Naldo, Javi Lopez, Oscar Melendo, Marc Roca, Pol Lozano, Esteban Granero, Lei Wu & Matias Vargas.

Bekräftad startelva Ferencvaros:
Denes Dibusz, Endre Botka, Miha Blazic, Lasha Dvali, Marcel Heister, David Siger, Igor Kharatin, Danylo Ignatenko, Oleksandr Zubkov, Tokmac Chol Nguen & Isael.
---

This is the stats tab
This is the post tip