På Estadi Cornella-El Prat ska spanska Espanyol se till att få en så bra start som möjligt i den sista omgången av kvalet till Europa League, när Zorya Luhansk från Ukraina kommer på besök i den första av två matcher. Det laget som går vidare får spela slutspelet i Europa League, med start den 19 september 2019. Espanyol är givetvis favoriter till att kvala vidare och har spelat sjukt bra i kvalet. Så jag är övertygad om att succén fortsätter och att Espanyol rivstartar på hemmaplan och vinner stort.

Det finns inget som talar emot en stor Espanyol seger, då Espanyol har tagit sig till den sista kvalomgången genom att besegra Stjarnan från Island med 4 - 0 hemma och sedan 3 - 1 borta. Sedan åkte de till Schweiz och slog Luzern med 3 - 0 och på hemmaplan blev det också 3 - 0. Den spanska La Liga är igång också. Dessvärre förlorade Espanyol premiären mot Sevilla, men det ser jag bara som tändvätska inför denna match, då spelarna vill visa publiken att de kan bättre än så.

Egentligen var inte förlusten mot Sevilla någon besvikelse, med tanke på hur målet kom. Espanyol hade sina lägen och försvarade sig väl, men räckte inte riktigt till. Det var dock mot Sevilla. När Zorya Luhansk kommer på besök så är det helt andra förutsättningar. Zorya Luhansk förlorade också sin senaste ligamatch, hemma mot Oleksandria med 1 - 2, så Zorya Luhansk har inte heller fått någon drömstart i Ukraine, med två vinster, en oavgjord och en förlust. Då är det ukrainska ligan.

Med all respekt.

I Europa League har Zorya Luhansk kvalat vidare genom att spela 1 - 1 borta mot CSKA Sofia, för att därefter vinna med 1 - 0 hemma. Vinsten kostade också då toppanfallaren Nazariy Rusyn drog på sig två gula och är avstängd till denna match. Mittbacken Joel Abu Hanna utgick efter 4 minuter pga skada och är tveksam till start. Så det är avbräck i Zorya Luhansk.

På bortaplan brukar Zorya Luhansk släppa in en hel del mål och det tvivlar jag kommer att ändras när de åker till Barcelona för att möta heta och revanschsugna Espanyol. Detta möte kommer Espanyol bara att vinna och gärna stort, för att få ett så bra utgångsläge som möjligt och fokusera sedan på ligaspelet och matchen borta mot Alaves på söndag.

När marknaden erbjuder dubbla pengar på att Espanyol vinner med handikapp siffror så finner jag ett stort värde i oddset och lägger ett spel på Espanyol asian handikapp -1,5 till 2.02 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Espanyol:
Diego Lopez, Javi Lopez, Fernando Calero, Lluis Lopez, Didac Vila, Esteban Granero, Ander Iturraspe, Sergi Darder, Javier Puado, Facundo Ferreyra & Wu Lei.

Bekräftad startelva Zorya Luhansk:
Mykyta Shevchenko, Oleksandr Tymchyk, Joel Abu Hanna, Evgen Cheberko, Bogdan Mykhaylychenko, Vladyslav Kochergin, Bogdan Lednev, Dmytro Ivanisenya, Maksym Lunyov, Artem Gromov & Vladyslav Kabayev.
---

This is the stats tab
This is the post tip