Everton tar emot Man City i Premier League denna afton.

Senaste möten

Man City - Everton 2-1
Everton - Man City 1-3

PREMIER LEAGUE
1. Manchester City 23 16 5 2 46:14 53
7. Everton 22 11 4 7 34:30 37

Everton hemma
11 4 2 5 16:17 14

Formen
F, V, O, V, F

Senaste match
Everton - Fulham 0-2

Man City borta
11 7 3 1 21:7 24

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Man City - Tottenham 3-0

Preliminära elvor Sportsgambler.com.

Everton (4-2-3-1) Pickford - Holgate, Godfrey, Keane, Digne - Doucoure, Gomes - Rodriguez, Sugurdsson, King - Richarlison

Saknar: Calvert-Lewin, Gbamin
Osäkra: Pickford, Rodriguez, Delph

Man City (4-3-3) Ederson - Walker, Stones, Dias, Zinchenko - Silva, Rodrigo, Bruyne - Mahrez, Foden, Sterling

Saknar: Ake
Osäkra: De Bruyne, Fernandinho, Gündogan

Serieledaren Manchester City kommer till Liverpool för att möta Everton. En seger här och City leder serien med hela tio poäng före United och Leicester. Då vågar jag nästan säga att det är klart. Jag tycker inte att United håller nivå för att ta igen ett sådant försprång som City skulle ha, och det har inte Leicester heller. Förra årets mästare Liverpool har av märklig anledning klappat igenom totalt och ligger bara sexa i tabellen med 40 poäng, att jämföra med City som har 53 poäng och en match mindre spelad dessutom.

City har vunnit hela elva raka matcher. Kommer senast från att ha slagit Liverpool med 4-1 på bortaplan och 3-0 hemma mot Tottenham. Nu ser man ut som den där Pep-maskinen igen och det är klart att Everton är riktig underdog här. Men Everton ska inte underskattas, det finns grundkvalitet, som man bland annat visade nyligen borta mot Man Utd (3-3) och i den galna FA-cupsegern mot Spurs (5-4 efter förlängning).
James Rodriguez ska kunna medverka medan Delph och Pickford testas sent. Joshua King var vass mot Fulham, trots att laget inte var det, och kommer säkert att starta.

Jag tror att Everton känner att man inte har något att förlora i den här matchen och samtidigt har ett revanschsug för den platta insatsen mot Fulham.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 2.05 hos Bethard (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip