Notera att det finns två speltips i det här inlägget. Högst upp lägger jag spel i matchen som spelas redan inatt, och under det morgondagens med motivering.

Spel inatt
Copiapo - Union la Calera. Speltips: Union la Calera +0 @ 1.83, Pinnacle .

Morgondagens spel hittas i den ovanligt tidiga matchen i chilenska ligan mellan Everton och Ñublense.
Hemmalaget Everton är ett lag som trots uteblivna topplaceringar investerar en del i truppen varje säsong. Detta framförallt då de är en del av Grupo Pachuca. Grupo Pachuca har mexikanska laget Pachuca som huvudprojekt, men de äger också ytterligare klubbar. Bland dem klubbarna hittar vi bl.a. mexikanska Leon och Real Oviedo i spanska Segundan. Det är också därför inte helt ovanligt att spelare som spelar i någon av dessa klubbar går till en annan klubb inom gruppen. Så är exmpelvis fallet med playmakern Luis Montes, ny i Everton från Leon och med en ruggig högstanivå (3 assist redan), och omvänt med anfallaren Lucas di Yorio som gick till Leon efter en bra säsong i Everton.
Pengar finns således i Grupo Pachuca och det är också därför Everton har råd att göra satsningar trots att sportsliga framgångar uteblivit. De är inte på något sätt dåliga, men de har inte utmanat i ligan på riktigt på senare år. Med allt det sagt så är Everton ett bra lag rakt igenom och som med bra utdelning kan knipa en plats i kommande Copa Libertadores eller Copa Sudamericana.

Motståndarna Ñublense är ett lag som alldeles nyligen nått vad som för dem är nya framgångar. Det blev en imponerande andraplats senast, även om de (och inga andra) var ens i närheten av segrarna Colo Colo. Jag personligen tycker inte att Ñublense ens är i närheten av att ha ligans nästbästa material, men de har en av ligans vassaste tränare i Jaime Garcia och en sammansvetsad trupp. Ñublense har mycket goda chanser att återigen göra en bra prestation även om de tappat ett par nyckelspelare till större lag. Å andra sidan har de också värvat in några spelare som har en hög höjd, men som också i vissa fall är rena chansvärvningar.

Jag tycker att lagen är rätt så jämna i förhållande till varandra och de har hittills gjort ganska snarlika resultat under 2023.
MEN. Ñublenses senaste match mot Universidad Catolica spårade ur rejält och Ñublense åkte på hela 4 utvisningar. 3 stycken på ordinarie och duktiga spelare, varav 2 av dessa är försvarare, och det sista på tränaren. Således är det ett rätt väldigt försvagat lag som är iväg för att ta sig an Everton.

Jag gillar Evertons lag och här har de en ypperlig chans att ta 3 poäng mot en direkt rival i kampen om Sydamerikaplatserna.

Everton -0.25 blir spelet här, tas till 1.73 hos Unibet .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip